Homenatge
La UV recorda Estellés en el 20è aniversari de la seua mort

Avui a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau, a les 19:30 hores

26/03/2013 Cultura
Vicent Andrés Estellés Vicent Andrés Estellés

Sota el títol "Pervivència i rècord de Vicent Andrés Estellés", el Fòrum de Debats i la Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València (UV) organitza aquest vespre un homenatge al poeta i periodista amb motiu del 20è aniversari de la seua mort.

L'acte comptarà amb les intervencions de Vicente Salvador, catedràtic de Filologia Catalana a la Universitat Jaume I; Ferran Carbó, catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat de València i coordinador de la Càtedra Joan Fuster; i Carmina Andrés Lorente, filla del poeta.

Vicent Andrés Estellés és un dels més rellevants personatges del segle XX i de la poesia en català. Considerat el principal renovador de la poesia contemporània, d'ell s'ha dit que és el millor poeta del País Valencià des de l'època d'Ausiàs March i Joan Roís de Corella.

Vicent Andrés Estellés té una obra diversa i molt extensa. Encara que n'és més coneguda la poesia, també escrigué novel·les, obres de teatre, guions de cinema i unes memòries. Els temes centrals de la seua obra són la mort, el sexe, sempre des d'un prisma popular, quotidià, senzill, directe i, fins i tot, vulgar. Tota la seua obra és difícil de catalogar, ja que algunes obres les reelaborava a partir de llibres o anotacions privades, com els "Manuscrits de Burjassot", "Cançoner", o "Mural del País Valencià", dels quals només en publicava fragments o aquells poemes que considerava més adients.