Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Bales de goma
La CUP-AE demana el cessament immediat del Director General de la Policia pel cas Ester Quintana

La formació fa aquesta demanda després de la imputació contra un sotsinspector i un escopeter de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra com a presumptes responsables de les greus lesions de Quintana

27/03/2013 Política
Manifestació en contra de les bales de goma Manifestació en contra de les bales de goma | Autor: Ojo con tu ojo

La CUP-AE ha fet públic un comunicat on es referma en l'exigència de prohibir immediatament l'ús de les bales de goma, i demana que el president de la Generalitat i el conseller d'Interior desbloquegin aquesta situació acordin el cessament del director general de la Policia, Manel Prat. "És oportú recordar que l'encobriment d'un delicte de lesions també és un fet que pot ser perseguit penalment, tal i com va assenyalar en roda de premsa a la Ciutat de la Justícia l'advocada d'Ester Quintana", remarca la formació.

El jutjat d'instrucció 11 de Barcelona ha dictat un auto d'imputació contra el sotsinspector amb TIP 3772 i l'escopeter amb TIP 14211 –adscrits a l'equip E-40 de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra–, com a presumptes responsables de les greus lesions que va patir Ester Quintana la nit de la vaga general. Hauran de declarar el 8 d'abril a la Ciutat de la Justícia. Les proves objectives aportades a la causa –vídeos, testimonis i informe pericial– contradiuen frontalment la versió mantinguda per l'exconseller d'Interior, Felip Puig, i per l'encara actual Director General de la Policia, Manel Prat.

Manel Prat va afirmar el passat mes de desembre que, en cas de demostrar-se l'autoria de les lesions per part dels antiavalots, presentaria la dimissió. A dia d'avui "sembla més interessat en aferrar-se al càrrec que no pas en esclarir la veritat del que va passar", ha afirmat David Fernàndez, diputat de la CUP-AE. Ahir, després de conèixer la imputació dels agents, Prat va puntualitzar que no dimitirà si no apareix la bala de goma que va ferir a Quintana. La postura enrocada del Director General de Policia "dista molt de la que hauria de mantenir el responsable d'una policia suposadament democràtica, on els mecanismes de control intern s'haurien de posar al servei del poder judicial i no pas a la contra, entrant fins i tot en el perillós escenari de la destrucció de proves", apunta Fernàndez.

En aquest sentit, Manel Prat va manifestar en una entrevista al programa 'Els Matins' de TV3 que ell mateix havia visualitzat unes imatges gravades per càmeres de videovigilància on es veia Ester Quintana pujant pel passeig de Gràcia a les 20:48h i que va poder resseguir el trajecte a peu de Quintana fins les 20:52h, moment en què es produeix la primera trucada al SEM per alertar de les seves ferides. Segons Prat, en aquestes imatges no s'apreciava cap llançament dels Mossos ni amb projectils de precisió ni amb bales de goma. Aquestes gravacions, sorprenentment, no han estat aportades a la causa judicial.

La CUP-AE conclou que "persistir en una tesi alternativa a la bala de goma sense aportar cap prova que ho demostri no només és un insult a l'opinió pública i un escarni a la víctima, sinó que suposa una instrumentalització del cos dels Mossos d'Esquadra per interessos polítics personals i per pressions internes de certs personatges enquistats a la cúpula de la Comissaria General de Recursos Operatius".

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid