Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió policial
El jutge admet la querella d'Ester Quintana contra els Mossos

El cas de Quintana reobre la necessitat d'un debat sobre "el model de policia que volem i de les armes que utilitzen"

19/12/2012 Drets i Llibertats

El jutjat d'instrucció 11 de Barcelona ha admès a tràmit la querella que Ester Quintana va presentar contra els Mossos d'Esquadra després d'haver perdut la visió d'un ull durant la manifestació de la vaga general del 14 de novembre. Quintana manté que va perdre l'ull per l'impacte d'un projectiu disparat per la policia catalana a la cantonada entre el passeig de Gràcia i la Gran Via de la capital catalana.

Tot i admetre la querella, el jutge considera que encara és prematur imputar algun membre de la unitat de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra (Brimo), com demanen els advocats de Quintana, i ho decidirà en funció del resultat d'una sèrie de diligències que ha encarregat, tal com apunta l'admissió de la querella

En aquestes dilegències, el jutge veu la necessitat d'identificar als membres de la Brimo que integraven les furgonetes de la policia, així com l'agent tenia la funció de disparar.

També creu que serà necessari el dictamen pericial metge de les lesions per determinar com es van produir i comprovar si van ser conseqüència de projectils utilitzats pels agents antidisturbis o d'un altre tipus d'element.

Els querellants també van presentar en la seva querella una relació de testimonis del cas, dels quals demanava que es prengués declaració als quals estaven en el lloc dels fets.

Per la seva banda, l'advocada de Quintana, Laia Serra, va assegurar divendres passat després de presentar la querella, que els metges que la van atendre no dubten que la ferida en l'ull va ser causada per "un projectil", sense precisar si es va tractar d'una pilota de goma o projectil de 40 mil·límetres que dispara la llançadora GL-06.

Vídeos

Per esclarir els fets, el jutge ha demanat ara a diverses cadenes de televisió i una productora que proporcionin totes les imatges captades per les seves unitats mòbils entre les 20.00 i les 21.30 hores en Passeig de Gràcia, entre Gran Via i Ronda de Sant Pere, zona on va ser ferida Quintana.

Malgrat que diversos enregistraments dels establiments de l'entorn ja s'han unit a la causa, aclareix el jutge, s'ha conegut l'existència d'altres videos que també hauran d'integrar-se a la instrucció per poder aclarir l'ocorregut.

Amb anterioritat a l'admissió de la querella, el jutge va actuar d'ofici i va demanar algunes dels enregistraments després que l'hospital on va estar internada Quintana enviés al jutjat el part mèdic de la seva lesió.

Quintana demana més testimonis davant les mentides de Puig

Dissabte passat, Ester Quintana va declarar davant el jutge per ratificar la querella criminal que ja s'admés a tràmit contra l'agent dels Mossos que, segons la seva versió, va disparar el projectil. A la sortida, va demanar el suport dels ciutadans que van ser testimonis o tinguin vídeos de l'incident per demostrar que va ser aconseguida per una pilota de goma sortida de l'escopeta d'un Mosso d'Esquadra "i que així es pugui fer justícia.

Després d'oferir la seva versió dels fets davant el jutge, Quintana, molt emocionada, va agrair davant els mitjans de comunicació les dades fetes públics en les últimes setmanes per part de molts ciutadans que serviran "perquè tothom sàpiga el que va passar".

En un vídeo que va penjar a Youtube després de l'incident, Quintana va dir que va resultar ferida en la confluència del carrer Casp amb passeig de Gràcia per un projectil de precisió disparat per un mossos.

Si vas estar a la zona de Passeig de Gràcia entre Gran Via i Plaça Catalunya (C/Casp) el 14 de novembre entre les 20.30h i les 21.00h, o vas veure alguna cosa des de la finestra o balcó d'un pis, posa't en contacte immediatament amb la família i els amics de l'Ester Quintana a través del mail: animsester@gmail.com. 

La campanya "Ojo con tu ojo" ha rebut centenars d'adhesions.

Reobrir la necessitat d'un debat sobre "el model de policia que volem

 

La declaració de Quintana es produeix un dia després que el conseller d'Interior en funcions, Felip Puig, reconegués en el Parlament que els Mossos havien disparat projectils amb llançadora en una zona propera on va resultar ferida la dona, extrem que va negar el 3 de desembre davant la Diputació Permanent. En qualsevol cas, Puig va dir ahir que els Mossos no havien disparat pilotes de goma i que el llançament de projectils de llançadora es va fer en hores i llocs diferents al moment i escenari en què Quintana va rebre l'impacte, per la qual cosa la policia catalana no podia ser la responsable.

El cas de Quintana reobre la necessitat d'un debat sobre "el model de policia que volem i de les armes que utilitzen" Serra ha informat que Quintana no només va resultar amb ferides gravíssimes en l'ull esquerre, sinó que li va afectar a tota la cara, la qual cosa li està obligant a una "peregrinació mèdica amb un procediment llarg i costós" i a rebre atenció psicològica.

.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid