Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
14-N
Interior admet ara que sí es van disparar projectils a la zona on Ester Quintana va perdre un ull

"No es va llençar cap pilota de goma o projectil en aquella zona", va dir Puig dilluns

07/12/2012 Drets i Llibertats

Els antiavalots dels Mossos d'Esquadra sí que van disparar projectils la tarda de la vaga general, a Barcelona, a la zona on Ester Quintana va rebre un impacte que li ha destrossat l'ull esquerre.

El conjunt d'evidències, proves i testimonis que ho proven han portat finalment el Departament d'Interior a confirmar que sí es van disparar projectils tot i que fins ara els comandaments dels Mossos i el màxim responsable, el conseller d'Interior, Felip Puig, ho neguessin reiteradament. Tot això mentrestant es tramita la querella que el grup de suport a Quintana ha presentat contra els Mossos.

Fonts d'Interior han reconegut els fets a El Periódico, després que fossin preguntats per un vídeo on s'aprecia un antiavalot utilitzant una llançadora a la confluència del Passeig de Gràcia amb la ronda de Sant Pere.

Puig va comparèixer dilluns passat davant la Diputació Permanent del Parlament per donar detalls de l'actuació dels Mossos durant la vaga general -una compareixença a la que hi va assistir el diputat electe de la CUP David Fernàndez. Durant la seva intervenció el conseller va tornar a negar que Quintana perdés l'ull per l'impacte d'un projectil policial.

En concret, va afirmar literalment: "El departament d’Interior és el primer interessat en aclarir qui i què va provocar la lesió de l’Ester Quintana i recorda que no es va llençar cap pilota de goma o projectil en aquella zona i per tant descartem l’origen en una acció dels Mossos d’Esquadra”.

Doncs bé, les fonts d'Interior consultades per El Periódico han argumentat que l'error rau en una "mala expressió" de Puig, que es volia referir només a les bales de goma, que no es van utilitzar perquè es van fer servir les noves llançadores que van adquirir els Mossos fa un any i mig, tal com va informar Llibertat.cat.

Prat anuncia que Interior obrirà una investigació

Gràcies al vídeo penjat a Youtube per l'ONG Solidaritat i Comunicació, els Mossos d'Esquadra obriran una investigació interna
per esclarir perquè es veu un agent que dispara projectils a la confluència de la Ronda de Sant Pere amb el Passeig de Gràcia, Ester Quintana va ser ferida.

Interior dóna credibilitat al vídeo i, davant d'aquesta contradicció, el director general de la Policia, Manel Prat, ha assegurat que hauran "d'estudiar què ha passat". Prat ha explicat aquest divendres al matí El matí de Catalunya Ràdio que miraran "qui va disparar aquesta arma" i afirma que valoraran i prendran "les decisions oportunes a nivell intern".

Manel Prat també ha dit que disculpa el conseller Felip Puig perquè va donar la versió que tenien d'informes interns i que "en cap cas va ser voluntat del conseller posar el més mínim dubte".

"O menteix reiteradament o la direcció de la policia li facilita informes falsos"

Es confirma doncs una evidència que porten denunciant des del mateix 14-N organitzacions i entitats. Després de la compareixença de Puig dilluns, Stop Bales de Goma va emetre un comunicat on es preguntava "com pot ser que Felip Puig tingui encara la gosadia de dir que la pèrdua de l'ull esquerre de l'Ester Quintana no és deguda a un projectil de goma disparat per un Mosso d'Esquadra?". "A Ester Quintana li van disparar un projectil de goma i en tenim la plena convicció", afirmava.

En aquest sentit, considera que "o menteix reiteradament, o bé la direcció de la policia li facilita informes falsos i ell hi confia cegament", i recorda que més de deu testimonis declaren el contrari i que fins i tot algú ha recollit projectils a la mateixa zona.

Això ha portat l'associació a plantejar que Puig i el director general de la policia catalana, Manel Prat "no estan informats dels fets" i "no en tenen cap control". Per això demana la dimissió de Puig i Prat per "pèrdua de control", l'obertura d'una investigació als directius dels Mossos d'Esquadra i la dissolució de la BRIMO per ser "una unitat totalment descontrolada i d'enorme perillositat per la societat".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid