Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Denuncien el "teatre parlamentari" de CiU perquè es nega a prohibir les bales de goma

CiU ha presentat unes esmenes que liquiden quatre punts que haurien de ser objectes d'estudi de la comissió sobre l'ús de material antiavalots

14/03/2013 Política

Les bales de goma han deixat cegues d’un ull almenys vuit persones a Catalunya en els darrers anys, mentre a Bilbao encara no fa un any va morir Íñigo Cabacas.

Per combatre aquesta realitat el 27 de febrer el Parlament de Catalunya va aprovar la creació d'una comissió d'estudi sobre l'ordre públic i l'ús de material antiavalots, després que CiU condicionés el seu suport a la retirada de les bales de goma del nom de la comissió d'estudi.

Mig mes després, Stop Bales de Goma, que va assistir al Parlament el dia de la votació, ha denunciat "el teatre parlamentari" de CiU perquè tem que "tot serà un muntatge teatral i no es resoldrà cap dels problemes greus que tenim amb els Mossos d'Esquadra". "CiU sempre ha estat a favor de les bales de goma i mai s’ha plantejat la possibilitat de abolir-les", lamenta.

Stop Bales de Goma denuncia l'actitud de CiU perquè dilluns passat va presentar quatre esmenes a una proposta de resolució sobre les actuacions dels Mossos en relació a les mobilitzacions que va presentar ICV i que liquida els quatre punts que haurien de ser objectes d’estudi de la comissió. Els quatre punts són:

1. Iniciar contactes de forma urgent amb tots els grups del Parlament per intentar consensuar un document sobre les normes d’actuació davant les mobilitzacions socials.

2. Aplicar de forma immediata totes les recomanacions del Síndic de Greuges, que el 10 de desembre va demanar la suspensió immediata de l’us de les bales de goma.

3. Ordenar que de forma immediata tots els agents del cos de Mossos d’Esquadra portin la seva identificació de forma visible.

4. La creació d’un comitè d’Ètica Policial.

Stop Bales de Goma es pregunta sobre quins temes estarà disposat a parlar CiU al si de la Comissió "si rebutgen fins i tot el que ja és llei, com l’obligatorietat de la identificació policial". "Convergència i Unió és perfectament conscient del perill de les bales de goma i per tant responsable directe de qualsevol nova víctima", sentencia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid