Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
Stop Bales de Goma valora positivament la creació d'una comissió sobre ordre públic al Parlament

És la primera vegada que els diputats obriran un debat específic sobre els mètodes policials

28/02/2013 Drets i Llibertats
Logo de l'entitat Logo de l'entitat

Aquest dimecres a la tarda s’ha aprovat al Ple del Parlament una comissió semblant a la que Stop Bales de Goma (SBG) demanava des de l’any 2011. Lamentablement, des de llavors hi ha hagut tres persones més que han perdut un ull a causa d'aquestes armes i altres ferits de gravetat. Aquesta nova comissió no porta el nom de les bales de goma en el seu títol, sinó que es refereix als mètodes d’ordre públic en general.

Per una banda, SBG valora de forma positiva la creació d’aquest grup dins de l’arc parlamentari: és la primera vegada que els diputats obriran un debat específic sobre els mètodes policials i aquesta és una de les principals reclamacions que fa l’associació: la regulació i control de les actuacions dels Mossos d’Esquadra ha de sortir del Parlament, que és el Poder Legislatiu, i no de dins del propi cos de policia com fins ara.

Per altra banda, deslliga completament la prohibició de les bales de goma a les conclusions que pugui arribar aquesta comissió: hi ha una moratòria del Síndic de Greuges, i altres evidències –començant pels ferits, passant per les característiques tècniques de les armes, que no entren dins de la consideració “less-lethal”, i acabant per les resolucions de la comissió europea i altres institucions- com per determinar la seva abolició immediata. Considerem que en aquests moments el cos dels Mossos posseeix unes armes que tenen una perillositat massa elevada com per estar en circulació, i que no hi ha als nostres carrers cap perill que justifiqui la seva utilització. Contràriament al que diu el conseller, considerem que la policia sí que pot tenir menys elements de força, ja que els que té ara són excessius.

A més, lamenta una de les últimes declaracions del conseller Espadaler, que va dir que “l’última paraula la tenen els Mossos”. "Ens preguntem quin és l’esperit democràtic del conseller en considerar que és la policia qui té dret a decidir sobre les seves armes per sobre del Parlament o del Govern. I en conseqüència, ens preguntem quina importància li donarà a les conclusions a què arribi la recent creada comissió sobre ordre públic", afirma.

Així doncs, SBG observarà amb molta prudència aquesta comissió sobre ordre públic, ja que no vol que tot quedi en paraules, i segueix reclamant als polítics que prenguin decisions sobre la modus operandi dels Mossos d’Esquadra, ja que el problema és profund i s’han de modificar els mètodes de dalt a baix. Per altra banda, seguirà reclamant la prohibició immediata de les bales de goma, que qualsevol dia es poden endur un altre ull o una vida, i la identificació dels agents, obligatòria per llei i que no es compleix gairebé mai.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid