Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Armes policials
Dotze municipis manifesten el seu rebuig a l'ús de les bales de goma

Vilanova i la Geltrú fou el primer municipi que va aprovar una moció sota aquests termes

31/05/2012 Política
Onze municipis manifesten el seu rebuig a l'ús de les bales de goma Onze municipis manifesten el seu rebuig a l'ús de les bales de goma | Autor: cartell

Stop Bales de Goma (SBG) va llançar fa unes setmanes una nova iniciativa que pretenia comprometre als ajuntaments municipals a prendre posició sobre l'abolició de l'ús de les bales de goma, i ja són 11 els municipis que s'han adherit a la campanya.

1 - Vilanova i la Geltrú (16/04)

2 - Arenys de Mar (25/04)

3 - Les Franqueses del Valles (26/04)

4 - Molins de Rei (26/04)

5 - Sta. Coloma de Gramenet (02/05)

6 - Subirats (07/05)

7 - Capellades (09/05)

8 - Bordils (10/05)

9 - Sta. Coloma de Farners (14/05)

10 - Sallent (14/05)

11 - St. Pere de Riudebitlles (16/05)

12 - Artés (17/05)

 

D' aquesta manera, SBG torna a fer una crida política a treballar per acabar amb aquest tipus d'armament, després que es rebutgés per segona vegada la creació d'una comissió d'estudi sobre les boles de goma i altres dispositius policials al Parlament de Catalunya.

Així doncs tornen a intentar conscienciar als polítics sobre la perillositat d'aquest armament, ja que cada vegada que s'utilitzen les bales de goma per dispersar manifestants o concentrats al carrer, sigui per una protesta o per una celebració, hi ha ferits greus. L'últim d'ells és el cas de l'Iñigo Cabacas, que va morir a causa d'un impacte de bola de goma al cap, a Bilbao. A Barcelona, dos nois han perdut la visió d'un ull el passat 29 de març, i hi ha altres casos de ferits greus.

Els fets són clars, és un armament altament perillós, que no està recomanat per la Comissió Europea, no s'estan respectant els protocols d'actuació policial i això provoca ferits molt greus i incompleix el principi de proporcionalitat que marquen els Drets Humans.

L'actuació que es demana desde SBG per cada municipi que aprova la moció és :

Primer - Fer pública la decisió de demanar l'abolició de l'ús de les bales de goma.

Segon - Traslladar l'acord al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya i als diversos grups parlamentaris que conformen l'actual Parlament de Catalunya. I comunicar als veïns de cada població de l'acord prés per iniciativa de SBG, fent servir els mitjans de comunicacions municipals habituals.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid