Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Declaració Sobiranista
Sant Celoni aprova per àmplia majoria el text que la CUP-AE va proposar al Parlament

També s'aprova la presentada per ICV, ERC i CiU amb el sí crític de la CUP

05/02/2013 Política
Ple de Sant Celoni Ple de Sant Celoni

El Ple de l’Ajuntament de Sant Celoni i la Batllòria va aprovar amb una àmplia majoria, 16 vots a favor (CUP, PSC i CiU) i 1 vot abstencionista (ICV), la moció presentada per la CUP-AE, amb què es va tornar a expressar un sí inequívoc a la sobirania del poble català. El document de la CUP, a banda de declarar la sobirania del poble català, planteja un procés constituent que tingui en compte el conjunt dels Països Catalans i que es construeixi sobre unes bases de democràcia plena, igualtat de les persones i cohesió social.


Minuts abans el Ple també va aprovar una moció de CiU de suport a la resolució subscrita per ICV, ERC i CiU (al Parlament), davant la qual el grup municipal de la CUP de Sant Celoni va expressar un sí crític (crític amb la forma de procedir i amb als
principis que han de guiar, segons aquests partits, el procés).

Un sí crític que, en aquest cas, es va materialitzar en dos vots afirmatius, amb què es va reconèixer l'avenç que representa aquest text pel que fa a la declaració de poble sobirà. Amb tot, la CUP també va criticar la manca de perspectiva nacional (només una referència eufemística als Països Catalans en el preàmbul), l'assumpció acrítica del marc de la UE com a espai d'encaix del nou Estat català, l'exigu reconeixement a la mobilització social com el motor de procés i la negativa dels partits a fer referència a la necessària desobediència institucional davant el bloqueig de l'Estat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid