Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
L'MDT se suma a les concentracions en suport a la Declaració de Sobirania

La CUP a diversos indrets del Principat també ha fet crides en aquesta línia

23/01/2013 Política

El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) ha fet public aquest matí un comunicat on fa una crida a sumar-se a les concentracions que es faran davant dels Ajuntaments del Principat en suport a la Declaració de Sobirania que es debat aquest migdia al Parlament.

La formació independentista considera clau i positiu el punt 2 del text, que declara “el poble de Catalunya” subjecte polític i jurídic sobirà.

Pel cantó negatiu, però, "esmentar l’al·lusió a la Unió Europea i els circumcoloquis per referir-se als territoris que formen els Països Catalans (punt 1 de la declaració), una qüestió en què ERC hauria d’haver mostrat més fermesa si volia ser conseqüent amb la seva estructura organitzativa a nivell nacional"

Tot i aquestes mancances, l'MDT veu que aquesta declaració representa "una petita passa més en el camí cap a la ruptura amb l'Estat espanyol, un procés que es va accelerar arran de la multitudinària manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) el passat 11 de setembre".

Ara bé, també remarca el text que "conscients que en aquest camí cap a la independència no podem confiar en forces polítiques com CiU i ICV-EUiA, experts en les tàctiques dilatòries i que només es mouen quan senten la pressió del Poble. Així doncs, la mobilització popular és el motor i la garantia del procés de ruptura amb l'Estat ocupant".

Assemblees locals de la CUP també se sumen a les concentracions

Conscients de la transcendència de l'esdeveniment polític que es viurà al Parlament amb la Declaració, es considera transcendental, ja que "des de l’estricta aplicació del dret internacional, ja no podrà negar a Catalunya l’exercici del dret a l’autodeterminació, "el poble català és subjecte polític i jurídic plenament sobirà per a decidir per si mateix el seu futur, sense ingerències externes de cap tipus"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid