x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Declaracio Sobiranista
Un "Sí" crític de la CUP-AE i dues abstencions a la Declaració

La Declaració presentada per la formació va tenir tres 3 a favor, 96 en contra i 34 abstencions.

24/01/2013 Política
Quim Arrufat argumentant la posició de la CUP-AE en relació a la Declaració de Sobirania Quim Arrufat argumentant la posició de la CUP-AE en relació a la Declaració de Sobirania

La CUP-AE va votar un 'sí crític' a la declaració de sobirania. Ho va fer la diputada Georgina Rieradevall,  per demostrar el compromís del partit amb la sobirania de Catalunya, però els altres dos es van abstenir, per discrepar de l'estratègia amb què s'ha iniciat aquest procés, "perillosament vinculada a un acte de Govern, a un acord a dues bandes exclusiu entre CiU i ERC".

'L'esquerra independentista està compromesa amb la lluita per l'alliberament nacional, perquè creu que la independència és l'instrument més poderós per retornar el poder polític i econòmic al poble', va dir el diputat Quim Arrufat. Segons ell, per assegurar que aquest procés respon estrictament a la voluntat del poble, el primer pas hauria de ser convocar un referèndum. I després, si el resultat és sí, començar a negociar amb la comunitat internacional. Amb tot, la CUP accepta que la consulta sigui l'últim punt del procés de sobirania, tal com va acordar la majoria parlamentària. (vídeo del parlament de Quim Arrufat)

Les dues principals reserves eren que el text no recollia tan explícitament com voldrien el concepte de Països Catalans i la voluntat que tots els seus territoris compartissin un mateix projecte. Per a la formació no es podia iniciar un procès si d'esntrada es renunciava a una part del territori.

Tampoc no comparteixen que es vinculi una hipotètica independència de Catalunya amb la pertinença a la UE i demanen que es doni llibertat als ciutadans per decidir quin model de país prefereixen.

Presentació la proposta sobiranista de la CUP-AE

En aquesta línia, la formació va posar a votació la seva proposta que va obtenir 3 a favor, 96 en contra, 34 abstencions. En el preàmbul afirma que "Els Països Catalans són una nació, i com a tal tenen el dret a exercir l’autodeterminació".

També remarca que cal fer el procés al més ampli possible, és imprescindible. A més cal que aquest procés "vagi acompanyat d’un replantejament del marc econòmic, dels tractats internacionals contrets per l’Estat i de la forma que prendrà la nostra democràcia".

Aprovació de la proposta impulsada per CiU, ERC i ICV-EUiA

CiU, ERC, ICV-EUiA i una diputada de la CUP-AE  van votar a favor de la declaració que defineix el poble de Catalunya com a "subjecte polític i jurídic sobirà". Això va representar 85 vots a favor, 41 en contra (els del  PSC, el PPC i C's) i 2 abstencions de la CUP-AE.

Valora
Rànquings
  1. Què hauria passat si...?
  2. L'espanyolització de la Generalitat avança ràpidament amb l'article 155
  3. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  4. El "periodista" del diari El Español: Burro al m²...
  5. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  6. Una dona denuncia un guarda de seguretat que ahir la va ferir al cap amb la porra a l’estació de l’AVE de Girona
  7. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  8. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
  9. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  10. La militància de la CUP-CC ratifica la llista proposada pel Secretariat Nacional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid