Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Judici per l'agressió dels antiavalots contra David Fernàndez durant la càrrega contra els indignats

L'ara diputat de la CUP-AE va ser agredit pels antiavalots dels Mossos. L'agressió policial es va produir durant les càrregues contra l'acampada d'indignats de Barcelona el 27 maig 2011.

05/02/2013 Drets i Llibertats

El titular del jutjat d'instrucció número 4 de Barcelona ha enviat una citació per a judici de faltes per lesions el Mosso d'Esquadra de la BRIMO que va colpejar David Fernàndez, diputat de la CUP-AE al Parlament de la CAC, periodista i activista social. L'agressió es va produir durant el desallotjament de l'acampada d'indignats de Barcelona el 27 maig 2011.

En un acte judical, conegut a través de l'agència Efe, el jutge Josep Maria Miquel Porres ha ordenat deduir testimoni en relació a la querella presentada per David Fernàndez, querella que s'afegeix a les que van interposar una cinquantena de manifestaants indignats contra responsables de Mossos d'Esquadra i l'Ajuntament de Barcelona per la violenta operació policial.

Per ara el jutge ha acordat admetre només la querella de Fernàndez (que aleshores no era encara diputat), i ha denegat les diligències que sol·licitaven els advocats de la resta de denunciants, argumentant que no són necessàries.

Aquest instructor va obrir una causa per investigar la intervenció policial a la plaça Catalunya de Barcelona, en què va citar com a imputats el director dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, i l'exregidora de Seguretat Ciutadana de Barcelona Assumpta Escarp, però la va arxivar el març de l'any passat, amb la justificació que l'operació "va ser proporcionada."  Posteriorment l'Audiència de Barcelona va obligar a reobrir la causa en considerar que el jutge instructor no havia justificat correctament la denegació de diverses diligències que van sol·licitar les persones que van presentar denúncies per les agressions violentes del agents antiavalots.

Recordem que durant aquesta càrrega van resultar lesionades nombroses persones, entre les quals manifestants i periodistes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid