Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12M-15M: Un any de la revolta dels indignats

Dimarts que ve, 15 de maig, però sobretot aquest dissabte 12 se celebraran de nou mobilitzacions amb motiu del primer aniversari del moviment

10/05/2012 Política

Aquest mes de maig farà un any del naixement d'un moviment que ha revolucionat l'oposició al sistema capitalista: el 15-M. Ara fa un any, aquest moviment d'abast internacional va iniciar una campanya de protestes que va passar a la història amb l'ocupació de places de viles i ciutats i la celebració de manifestacions massives que van seduir persones de tot tipus en contra de la gestió neoliberal de la crisi. 

"El 15 de maig del 2011, milions de persones vam iniciar un procés de canvi social, tot donant un senyal clar i inequívoc que no som mercaderia en mans de polítics i banquers i expressant de manera pública i massiva que la democràcia representativa actual està agonitzant", afirma el manifest del "12M15M", que constata, un any després, que "la classe política i els poderosos no han entès el missatge". "Malgrat les creixents mobilitzacions i el clamor del malestar de la gent, aquestes classes dirigents segueixen aprofitant la crisi per espoliar la riquesa comuna tot posant en perill la vida de les persones", critica, i per això anima a tornar a l'acció.

Dimarts que ve, 15 de maig, però sobretot aquest dissabte 12 se celebraran de nou mobilitzacions amb motiu del primer aniversari del moviment i per insistir amb la vigència de les reivindicacions. El nou 15-M ja compta amb pàgina web i etiqueta a Twitter: #12M15M.

12-M Mobilització global, 15-M dia d'accions

Aquest dissabte 12 de maig la indignació tornarà a prendre el carrer en "una manifestació popular, creativa i no violenta per seguir treballant cap a un 15 de maig en defensa de les persones", segons afirma el moviment 15-M.

I segons remarquen, cal seguir protestant perquè "el capitalisme ha decidit cancel·lar la democràcia i ara ens governen els banquers. És evident que aquest 1% de la població és el crim legalitzat al poder. El sistema polític actual ens aboca al desastre i hem de ser el 99% qui prenem les regnes del nostre destí".

Per això, el 12 i 15 de maig, després d’un any protestant sense resposta, la indignació tornarà al carrer amb unes exigències legítimes i majoritàries i amb la voluntat de començar a construir alternatives al model actual d’organització social. A més s’han convocat mobilitzacions arreu i una vaga de consum.

A Barcelona la manifestació central serà aquest dissabte a les sis de la tarda. El final de la marxa serà l'inici d'una acampada a la Plaça Catalunya fins al 15 de maig. De dissabte a dimarts es realitzaran assemblees, conferències i trobades per celebrar l'aniversari del moviment. Ho han explicat els mateixos representants dels grups de treball de l'assemblea del 15-M en una roda de premsa que han realitzat aquest dijous al parc de la Ciutadella.

Reivindicacions

Amb l'objectiu de "garantir el dret a la existència del 99%", el moviment exigeix:

1. Ni un euro més per rescatar els bancs. Auditoria ciutadana del deute. No pagarem el deute il·legítim creat per aquells que van provocar la crisi.

2. Educació, sanitat i serveis públics gratuïts i de qualitat. No a les retallades de la despesa pública, no a la privatització dels serveis públics.

3. Repartiment just del treball i la riquesa. No a la precarització. No a la jubilació als 67 anys i retirada de la Reforma Laboral. Valoració del treball reproductiu, domèstic i de cures.

4. Dret garantit a l’accés a l’habitatge digne. Dació en pagament retroactiva. Parc públic d’habitatges de lloguer social. Promoció de cooperatives d’habitatge.

5. Reforma fiscal que permeti redistribuir de forma justa la riquesa que produïm entre totes i tots. Renda Bàsica universal a totes les persones.

6. Defensa dels drets de reunió, manifestació, vaga, associació i totes les llibertats ciutadanes, inclós el dret al propi cos.

Braçalets ciutadans

El moviment 15-M ha proposat als manifestants que vagin identificats com a "ciutadans no violents que exercim el nostre dret digna i legítim a protestar contra les injustícies del nostres entorn". Per fer-ho ha dissenyat uns braçalets identificatius que són la resposta als braçalets de groc fluorescent que els policies de paisà portaven el 1r de maig a la manifestació anticapitalista de la tarda.

Els distintius serveixen per rebutjar les diferents tàctiques policials que s’han estat utilitzant en manifestacions com les del 1r de Maig o 29 de Març i les diferents enxampades que han rebut els dispositius policials quan intentaven infiltrar-se entre els manifestants per causar aldarulls.

Valora
Rànquings
  1. La professora de l'UdG Esmeralda Úbeda torna a realitzar actes vandàlics unionistes
  2. Membres de La Forja i la CUP fan fora de Sant Pol els arrenca-llaços dels Segadors del Maresme
  3. Convoquen una concentració a Cotlliure per la justícia i les llibertats en protesta de la visita de Pedro Sánchez
  4. El suport de més de 50 organitzacions i desenes de comitès de suport fan preveure una vaga general massiva
  5. UB per la República se suma a la Vaga General
  6. Universitats per la República interromp el Word Law Congress per denunciar la “falsa justícia” espanyola
  7. La CUP-Crida per Girona denuncia manca de planificació del Departament d'Ensenyament davant del tancament del P3 de l'Escola de Font de la Pólvora
  8. Els Mossos detenen un militant de La Forja en el seu domicili a Badalona
  9. La CUP Mataró fa una crida a la mobilització general en defensa dels drets civils, socials i nacionals
  10. Denuncien que la Generalitat vulgui censurar l'acte de Jose Pàmies a Blanes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid