Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-S
Cop repressiu contra els manifestants del Congrés espanyol

La iniciativa "Envolta el Congrés" també es fa sentir als Països Catalans

26/09/2012 Internacional

El govern espanyol ha respost la indignació amb un brutal cop repressiu que s'ha saldat amb desenes de detinguts i ferits, alguns d'ells de gravetat. 

Unes 6.000 persones, segons el govern espanyol, es van manifestar dimarts a les portes del Congrés dels Diputats per demanar-ne la dissolució i exigir un procés constituent, una experiència lloada a Catalunya per Teresa Forcades com a manera de respondre a les polítiques antipopulars.

"El 25 de setembre rodegem el Congrés dels Diputats" és la proposta sobre la qual s'ha construït la convocatòria "Envolta el Congrés", una iniciativa llançada originàriament per la Plataforma ¡En Pie! el juliol d'aquest any, i a la qual s'han sumat nombrosos col·lectius, també als Països Catalans.

Aquesta ocupació simbòlica del Congrés va ser sufocada violentament pels antidisturbis de la policia espanyola, que van respondre amb diverses càrregues i amb el llançament de pilotes de goma que van ferir diversos manifestants, com a mínim mig centenar a l'espera del balanç definitiu. 

La violència dels cossos armats de l'Estat no va aconseguir reduir els manifestants, que van continuar protestant fins ben entrada la nit coincidint amb la celebració del ple del Congrés. El govern espanyol ha destinat 1.300 agents per fer un cordó policial i aïllar la cambra de les protestes.

La iniciativa "Envolta el Congrés" pretenia denunciar la pèrdua de la sobirania popular de la mà d'uns partits que han incomplert els seus programes electorals aplicant unes polítiques que van en perjudici de les condicions de vida de la majoria de la població, tal com denuncia el manifest de la convocatòria, que subratlla la necessitat de "dir-los als que tenen segrestada la democràcia que ha arribat el moment d'anar-se'n i exigir la dimissió d'aquest govern".

L'acció s'ha emmirallat en el recent èxit de les protestes contra la troica a Portugal, que han portat el govern portuguès a fer marxa enrere en algunes de les retallades, principalment la seva proposta d'ajustos fiscals dirigida a augmentar les contribucions a la seguretat social dels treballadors i reduir la de les empreses.

També als Països Catalans

La mobilització s'ha reproduït en diverses ciutats de l'Estat, com Barcelona, on centenars de manifestants van protestar davant del Parlament de Catalunya per després iniciar una manifestació. A les vuit es va celebrar una assemblea per fer seguiment de l’acció i decidir la seva continuïtat. També es van celebrar manifestacions a Palma i València.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid