Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Els Mossos detenen 8 vaguistes del 14-N a Girona

La policia els acusa de desordres públics, danys, violació de domicili jurídic i atemptat als agents de l’autoritat

04/12/2012 Drets i Llibertats

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts vuit persones acusades de provocar desordres públics a la seu de la Cambra de Comerç de Girona en el transcurs de la vaga general del passat 14 de novembre.

Aquestes vuit persones s'afegeixen a les 47 detencions i 49 imputacions més del 14-N fruit de la repressió exercida contra els vaguistes. Repressió que va deixar multitud de persones ferides, entre els quals menors d'edat i també una dona, Ester Quintana, sense un ull per culpa d'un projectil disparat pels antiavalots, tal com asseguren testimonis personals i gràfics i la mateixa afectada, tot i que Interior segueix negant-ho.

Aquest dimarts, uns mossos encaputxats han detingut quatre persones al matí i quatre més s'han adreçat voluntàriament a la comissaria aquesta tarda i també els han detingut. La policia els acusa del delicte de desordres públics, danys, violació de domicili jurídic i atemptat als agents de l’autoritat.

Segons els Mossos d'Esquara, es tracta de vuit nois d'entre 22 i 35 anys a qui acusen de provocar aldarulls davant de la seu de la Cambra de Comerç i Indústria de Girona el 14 de novembre en el marc de la manifestació convocada pe Al Carrer! (Xarxa de lluita per la transformació social del Gironès) que va va arrencar de la plaça del Lleó al migdia i va recórrer els principals carrers de la ciutat. 

A Jaume I, a l'altura de la seu de la camba de comerç, els manifestants van voler demanar explicacions al president de la Cambra, Domènec Espadalé, per les declaracions fetes poc abans de la vaga en què va afirmar que “els gironins s’han d’acostumar a treballar més i cobrar menys”. Un cop dins l’edifici, els mossos van començar un desallotjament que va acabar amb moments de tensió entre policia i manifestants.

Concentració de solidaritat

A tres quarts de nou del vespre ha sortit en llibertat el darrer dels detinguts enmig d'una concentració de suport davant la comissiaria de Vista Alegre que arrencava a les dotze del migdia. 

El Grup Antirepressiu de Girona i Al Carrer! han denunciat en un comunicat "la ràtzia policial" que s’ha desencadenat a Girona i ha explicat que ha sabut que els Mossos havien configurat una llista amb 8 persones. Davant d'aquest fet, diu, 4 persones han decidit comparèixer voluntàriament a la comissaria.

El Grup Antirrepressiu i Al Carrer! considera que l’estratègia del govern de CiU passa per "criminalitzar les lluites contra les retallades i la dictadura de la banca i el capital, en un intent per desmobilitzar les lluites anticapitalistes, de Girona i d’arreu". En aquest context, demana que s’aturi la persecució policial, que es retirin tots els càrrecs, i denuncia una vegada més l’ús de fitxers policials per perseguir la dissidència política.

La CUP demana la llibertat i la retirada de càrrecs dels detinguts

La CUP de Girona s’ha solidaritzat amb les persones detingudes i n'ha demanat l’alliberament immediat i la retirada de tots els càrrecs que se’ls imputen.

La CUP ha carregat contra el Departament d’Interior per “l’escalada de repressió i violència” contra els moviments en defensa dels drets socials i contra les retallades”. En aquest sentit, la formació ha tornat a demanar la dimissió del conseller d'Interior en funcions, Felip Puig, per la seva polèmica gestió al capdavant d’Interior.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid