Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Abús policial
Els Mossos imputats per una agressió el 1r de Maig contradiuen a Interior

Segons la querella presentada- un dels agents va torçar-li la mà, estant ja emmanillat, mentre li deia: "Ara cantaràs qui ets tu, els teus amics i la teva família. Et fa mal, porc?"

02/02/2013 Drets i Llibertats
Concentració en suport al membre de la Intersinsincal (CSC), Enric Llorella Concentració en suport al membre de la Intersinsincal (CSC), Enric Llorella

Els dos agents que ahir van ser cridats a declarar a la Ciutat de la Justícia, en qualitat d'imputats per una agressió a un membre de la Intersinsincal (CSC), Enric Llorella, van assegurar que no van ser ells els responsables de traslladar Enric Llorella un cop detingut, i que per tant no són ells els responsables d'amenaçar-lo i de trencar-li el canell durant la custòdia.

Amb aquestes paraules els agents de la Brigada Mòbil (BRIMO) contradiuen l'informe que la Direcció General de la Policia va enviar al jutjat i on s'assegurava que eren els dos que havien estat citats a declarar.

Segons havia explicat l'advocat del sindicalista, Eduardo Cáliz, la citació es produia després que la jutge va esbrinar la identitat dels dos agents mitjançant la Conselleria d'Interior, doncs durant la seva actuació portaven tapat el número de Targeta d'Identificador Personal (TIP).

Segons la querella que la defensa de l'Enric va presentar l'1 de maig de 2012, havia estat detingut a les 17.50 hores davant del número 571 de la Gran Via de Barcelona, des d'on el van conduir fins al lloc que tenien aparcades les furgonetes policials. Va ser llavors quan -segons recull la querella presentada- un dels agents va torçar-li la mà, estant ja emmanillat, mentre li deia: "Ara cantaràs qui ets tu, els teus amics i la teva família. Et fa mal, porc?".

Li va continuar fent girar el canell fins que diversos agents el van avisar que hi havia càmeres als voltants. A continuació, els agents el van obligar a entrar en la furgoneta mirant cap al terra i el van amenaçar amb donar-li cops si l'aixecava; després va ser canviat a un cotxe patrulla i traslladat a la comissaria de les Corts. L'Enric va passar unes quatre hores en comissaria sense ser atès per sanitaris, malgrat sol·licitar-lo, i fou posat en llibertat cap a les 23.00 hores quan va acudí acompanyant per companys/es del sindicat a l'Hospital Clínic de Barcelona on se li diagnosticà "una fractura d'estiloides radial carp esquerre". L'advocat de l'Enric considera que l'actuació dels dos agents suposa un delicte de lesions i un altre de tortures.

Cal, també, recordar que el plenari de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat aprova per unanimitat una moció presentada per la Intersinsical-CSC el maig passat en què es denunciava la detenció i agressió per part dels Mossos d'Esquadra al nostre company.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid