Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espais alliberats
Mobilitzacions per evitar el desallotjament del Casal Popular de Gràcia

L’espai de Ros de Olano amb Torrent de l’Olla podria ser desallotjat la primera quinzena de febrer per odre judicial

31/01/2013 Drets i Llibertats
Gairebé 300 persones es manifesten a Gràcia en contra del desallotjament Gairebé 300 persones es manifesten a Gràcia en contra del desallotjament

Demà hi ha convocada una concentració a les 7 hores del matí davant del Casal Popular. És més, durant aquesta quinzena, ARRAN Gràcia oferirà tot un seguit d’activitats variades com xerrades, taules rodones o tallers, entre d’altres, per commemorar, també, l’11è aniversari de l’espai.

11 anys d’ocupació, de treball i de resistència. 11 anys de Casal que han esdevingut exemple per arreplegar totes les joves de la Vila de Gràcia en un mateix indret per tal d’organitzar-se de manera conjunta i crear, així, un teixit social juvenil més fort que mai. De la mateixa manera que es continuarà volent legitimar i es mostrarà un discurs a favor de l’ocupació.

Cal recordar que fa poques setmanes que ARRAN Gràcia va rebre una carta dels jutjats en què s’avisava que el seu últim recurs havia estat desestimat i que, per tant, es procediria a desallotjar l’espai de Ros de Olano amb Torrent de l’Olla durant la primera quinzena de febrer.

“Gràcia sense casal?"

La campanya per aturar el desallotjament del Casal Popular de Gràcia “Gràcia sense casal?” va començar ja fa quatre anys, amb el suport de més d’una trentena d’entitats de la Vila i de gent a títol individual. Es convocà, aleshores, una manifestació de les més multitudinàries arreplegant unes 800 persones al carrer. Però precisament és ara quan el Casal està veritablement “en perill”.

Divendres passat,  prop de 300 persones van omplir els carrers de la Vila de Gràcia per aturar l’imminent desallotjament del Casal Popular de Gràcia. La plaça Revolució fou el punt i principi de la cercavila. La marxa recorregué les places de Virreina, la de Diamant, la de Vila i els carrers Torrent de l’Olla, Gran de Gràcia i Ros de Olano, entre d’altres. La llegida del manifest davant del Casal fou la cloenda de la jornada.

Amb aquesta darrera cercavila, es va mostra l'oposició als resultats d’un procés judicial de dubtosa imparcialitat que s’inicià l’any 2009 i que ha arribat a la seva culminació amb una sentència de desallotjament. Es va reclamar, entre d’altres, la necessitat de tenir espais autogestionats per les mateixes joves, que esdevinguin un punt de trobada.

Cinc joves detinguts en un desallotjament en llibertat amb càrrecs d'usurpació

Dissabte passat, les unitats d'antiavalots ARRO i BRIMO dels Mossos d'Esquadra van desallotjar un immoble situat al carrer Jesús número 11 del barri de. Feia una setmana que un grup de joves s'havia instal·lat en aquest edifici abandonat, amb la intenció de convertir-lo en un nou espai autogestionat que esdevingués punt de trobada i de dinamització del teixit social del barri. En el desallotjament van ser detinguts 5 joves que ser posats en llibertat amb càrrecs d'usurpació.

Al vespre la celebració de la festa dels foguerons, que havien organitzat els col·lectius de l’esquerra independentista de Gràcia: la CUP, Endavant, Arran i l’ateneu la Barraqueta, va estar marcada tant per la prevista defensa de la llengua catalana als Països Catalans, com per la resposta popular a l’operació policial dels mossos d’esquadra al matí.

El casal neix en una època en què mancaven, encara més que ara, espais per les joves

El casal neix en mans de l’Assemblea de Joves de Gràcia, ara ARRAN Gràcia, en una època en què mancaven, encara més que ara, espais per les joves. Per continuar defensant el fet de tenir espais autogestionats per les joves mateixes, el projecte de tenir un Casal Popular de Gràcia continuarà “encara que ens el prenguin de les mans”. assegura l'organització independentista

És així com ARRAN Gràcia demostra la seva voluntat de continuar amb el projecte sigui on sigui, denunciant què existeixen molts edificis de la Vila que estan buits o d’altres que, tot i tenir un renom al barri, "són enderrocats per construir-hi pisos de luxe sense cap tipus de coherència".


 


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid