Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Casal Popular de Gràcia celebra els 9 anys d'existència

 El Casal Popular de la Vila de Gràcia, gestionat des de la dècada passada per l'Assemblea de Joves de Gràcia (AJG) celebra  l'aniversari d'aquest espai autogestionat que funciona des fa 9 anys.

El Casal Popular ha estat un punt de contacte de l'Esquerra Independentista durant aquests anys, durant els quals ha format part també de diversos moviments reivindicatius de Gràcia com les festes populars, les mobilitzacions antirepressives o la denúncia de l'especulació urbanística.

 

09/02/2011 16:23 Política
El Casal Popular, que ha estat amenaçat de ser desallotjat en diverses ocasions, ha estat  protagonista de diverses situacions d'importància com la detenció dels "Tres de Gràcia", produïda davant de la porta del Casal, o els incidents i agressions provocats per agents dels UPAS davant de la porta d'aquest espai.

9è aniversari del Casal Popular de Gràcia!

Un any més, l'Assemblea de Joves de Gràcia (AJG) celebrem l'aniversari del Casal Popular de Gràcia, l'espai alliberat que gestionem des de fa 9 anys.

El darrer any i mig, ha estat marcat per l'amenaça de desallotjament fruit de l'obertura d'un procés judicial per determinar la propietat de l'espai. Si l'any passat ja no comptàvem en poder celebrar els 8 anys, mantenir el Casal en vida un any més ha estat una satisfacció molt gran per a totes nosaltres.

El Casal no s'ha d'entendre com un local d'oci més a Gràcia, sinó com un punt de trobada dels joves de la vila, de la Gràcia popular. A la nostra vila, l'existència d'espais com la Barraqueta, la Torna, la Kasa de la Muntanya, l'Infoespai o els Blokes Fantasma és vital per mantenir viu el teixit alternatiu a l'institucionalisme imperant.

Tot i que ja sabem que som molestos pels de sempre, el Casal ha consolidat un model alternatiu de Festa Major sense subvencions de cap tipus, sense cap renúncia política. La Gràcia dels polítics i especuladors immobiliaris ens voldria fora de la vila, però encara no han entès que nosaltres som d'aquí i no marxarem mai. El Casal es mantindrà viu a Ros de Olano, i la Festa Major Popular també.

Ens trobem en un moment de forta criminalització, el moviment d'okupacions està més perseguit que mai i tots els moviments socials són titllats d'"antisistema". Davant d'això, l'AJG seguim apostant per la creació d'espais autogestionats com a resposta al model urbanístic imposat, marcat pels interessos de mercat i no per les necessitats dels veïns i veïnes.

És per això que animem a tothom a participar del 9è aniversari i a gaudir de les activitats programades per aquest cap de setmana.

Gràcia sense Casal?   Ni parlar-ne!

Aturem el desallotjament del Casal Popular de Gràcia! Defensem els nostres
espais alliberats!
Assemblea de Joves de Gràcia (AJG-CAJEI)
dimecres 9 de febrer de 2011
Vila de Gràcia, Països Catalans

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid