Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
La justícia absol l'independentista detingut a Badalona el 12-O

El Casal Antoni Sala i Pont manté la condemna l’ús de la violència física i verbal per part de la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana i alerta de la intencionalitat política en la detenció.

13/12/2012 Drets i Llibertats
Concentració de suport a Joan Carles Isal Concentració de suport a Joan Carles Isal | Autor: Ricard Amaya

Joan Carles Isal, militant del Moviment de Defensa de la Terra (MDT), ha estat absolt dels càrrecs de faltes que se l’imputaven en el judici celebrat el passat 12 de desembre, ja que la jutgessa ha considerat que la versió de la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana no té fonament. Aquesta unitat, que alhora assistia al judici com a part acusada, també ha quedat absolta de faltes, malgrat la declaració dels testimonis i dels informes mèdics que acrediten les lesions patides per Isal.

Els fets es van produir el passat 12 d’octubre, en el marc de les celebracions contra el dia de la Hispanitat, quan la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana es va personar al Casal Antoni Sala i Pont, retenint-hi una trentena de persones, i va detenir de forma violenta a Joan Carles Isal, que va partir lesions físiques.

Malauradament, els fets del 12 d'octubre s'afegeixen a la persecució de la patrulla Omega a les entitats de la ciutat i a la mobilització social. La sentència absolutòria dóna la raó al teixit associatiu de Badalona que ve denunciant que, des de l'entrada del PP al govern municipal, la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana persegueix les entitats que treballem per la ciutat, limitant l'ús dels espais públics i reprimint les persones que formen part d'aquests moviments.

El Casal Antoni Sala i Pont condemna l’ús de la violència física i verbal per part de la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana i alerta de la intencionalitat política en la detenció d’un soci de l’entitat i de la il·legalitat de la pròpia detenció. En aquesta dirirecció es refermen en les exigències de la desaparició de la unitat Omega de la Guardia Urbana de Badalona i la dimissió de Miguel Jurado, màxim responsable de la Guardia Urbana de Badalona. Així mateix, exigeix que aquest regidor demani disculptes a Joan Carles Isal i al Casal.

En el marc d'aquesta lluita antirrepressiva, el Casal Carme Claramunt i el Casal Antoni Sala i Pont anuncien un dinar aquest dissabte 15 de desembre a les 13:30h a l'AVV del Centre per compartir experiències amb d'altres entitats que han patit aquesta repressió i "deixar ben clar que el carrer és de tothom i demostrar que les entitats estem més vives que mai"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid