Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Judici contra l'independentista Joan Carles Isal

Demà, el teixit associatiu badaloní ha convocat una concentració solidari davant els Jutjats al número 36 del carrer Prim a Badalona. També es jutjarà la denúncia contra la Unitat Omega.

11/12/2012 Drets i Llibertats
Concentració de suport a Joan Carles Isal Concentració de suport a Joan Carles Isal | Autor: Ricard Amaya

Demà, el militant del Moviment de Defensa de la Terra (MDT), Joan Carles Isal serà jutjat arran de la seva detenció per part de la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana de Badalona el Dia de la Hispanitat.

La detenció es va produir després d’una jornada qualificada d'històrica  a la ciutat en què l’IES La Llauna va fer un acte de protesta fent una diada reivindicativa i que al Casal Antoni Sala i Pont, a la nit Arran Badalona va organitzar un concert contra la Hispanitat. Davant d'aquests elements, l'MDT qualifica la detenció d'arbitrarietat política i afirma "no hi ha el més mínim dubte que l’actuació violenta i totalment injustificada de la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana de Badalona ha estat motivada clarament per motius polítics".

Segons el Casal Antoni Sala i Pont, aquest cas repressiu s’emmarca en el procés d’abús d’autoritat creixent que el govern "feixistal" del PP de la ciutat ha estat aplicant al teixit d’entitats fins a arribar a l’extrem en aquesta ocasió d’agredir i detenir a Joan Carles Isal per motius clarament polítics.

Denúncia a la Unitat Omega

Arran d’aquesta darrera actuació, l’independentisme organitzat de Badalona i el conjunt del teixit associatiu ha decidit no deixar aquesta agressió sense resposta. Per aquest motiu, el nostre company ha denunciat la unitat que va practicar la seva detenció per agressió i detenció il·legal. la causa també té cita demà als Jutjats de Badalona.

Per tot plegat,  l’MDT se suma a la crida feta pel teixit associatiu de Badalona per a exigir la dissolució de la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana, la dimissió del màxim responsable polític Miguel Jurado, regidor de Seguretat, i la retirada de les acusacions a Joan Carles Isal

L'ANC se solidaritza amb els independentistes represaliats

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) s'ha solidaritzat amb Isal perquè va ser detingut "pel sol fet de ser independentista" i amb tots els independentistes que "pel sol fet de ser-ho han estat represaliats per les forces d'ordre públic". Així mateix, recalca que el procés cap a la independència és "democràtic, obert i pacífic" i per això rebutja "qualsevol agressió vers l'independentisme".



Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid