Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
L'Estat preveu represàlies contra els municipis declarats territori català lliure
26/12/2012 Política

Segons ha advertit Vilaweb.cat, l'advocacia de l'Estat podria actuar aquestes pròximes setmanes contra els ajuntaments que s'han declarat territori català lliure i sobirà des de fa uns mesos.

A través de l'advocacia de l'Estat es preveu, així, denunciar els municipis que han fet una declaració independentista similar a la de Celrà, que fa pocs dies va rebre del Jutjat un recurs interposat per la Delegació del Govern espanyol a Catalunya contra l'acord del ple en aquest sentit. En menys de tres mesos prop de dos-cents municipis catalans s'han declarat "territori català lliure i sobirà", entre els quals ciutats com Vic, Tortosa, Valls, Vilafranca del Penedès, Igualada i Ripoll.

En aquest cas l'Estat impugna el text aprovat al ple municipal perquè "considera" que la resolució no s'ajusta a les legislacions espanyoles. La població de Celrà, governada per la CUP i ICerlà, va portar a terme canvis com considerar laborables els dies 12 d'octubre i el 6 de desembre i que només hi onegen a la façana de l'ajuntament la senyera i l'estelada.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid