Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ALLIBERAMENT NACIONAL
Vic i Argentona decideixen avui si es declaren territori català lliure

De moment ja són 8 els municipis que s'han declarat exclosos de la legislació espanyola

17/09/2012 Política
Argentona, vila del Maresme Argentona, vila del Maresme

Els ajuntaments de Vic i d'Argentona debatran aquest dilluns una moció per declarar-se territori català lliure i sobirà. A més, s’insta el Parlament a assumir la sobirania del territori de Catalunya i a iniciar-ne el procés de secessió abans de l’11 de setembre de 2014.

A Vic la moció, proposada per la CUP, ha estat consensuada amb ERC, ICV i SI. La moció Vic presenta algunes variacions respecte a les anteriors. Igual que la versió aprovada a Arenys de Munt en el ple extraordinari del 13 de setembre, coincidint amb l’aniversari del primer referèndum per la independència, aquesta moció reconeix els Països Catalans, manifesta la necessitat d’estendre la declaració arreu de la nació i declara que la reunificació dels Països Catalans haurà de ser un objectiu del nou estat.

En el cas d'Argentona la moció la presentarà Argentcat i comptarà amb el suport de la CUP. El text de la moció demana que es declari el municipi d'Argentona com a "territori català lliure" de manera que, a l'espera que el Parlament de Catalunya aprovi la legislació catalana, "l'espanyola hi serà vigent de forma provisional".

8 municipis ja són lliures

Per ara són vuit les localitats catalanes que han aprovat iniciatives similars. Va obrir la veda Sant Pere de Torelló i s'hi va afegir Calldetenes el mateix dia, Cervià de les Garrigues, Marçà, La Bisbal del Penedès, Premià de Dalt, Arenys de Munt i Bolvir.

A Bolvir la moció es va aprovar dissabte passat converint la població en el primer municipi gironí i del Pirineu que es declara territori català lliure.

En el cas d'Arenys de Munt es va aprovar un full de ruta per assolir la independència que insta el Parlament de Catalunya a a assumir a tots els efectes la completa sobirania nacional del Principat i a iniciar el procés per declarar i constituir "l’estat català lliure i sobirà, democràtic i social".

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid