Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió del règim
Processen el militar demòcrata Martínez Inglés per "injúries a la Corona"

Amadeo Martínez Inglés ha estat citat per l'Audiència Nacional espanyola acusat de “calúmnies i injúries greus contra la corona” per un article d'opinió

01/11/2012 Drets i Llibertats

L’Audiència Nacional espanyola ha iniciat el processament del coronel a la reserva Amadeo Martínez Inglés per un article d'opinió crític amb la figura del rei espanyol. Aquest militar destacat pels seus posicionaments democràtics ha estat acusat de “calúmnies i injúries greus contra la corona”, arran d’un article que va publicar fa menys d'un any al digital Canarias-Semanal.

Martínez Inglés s'ha destacat en manifestacions contra la participació de l'exèrcit espanyol a la guerra a l'Iraq, o més darrerament pel seu suport al dret a decidir de Catalunya, per exemple a l'article Catalunya será lo que los catalanes quieran.

Aquesta nova persecució dels posicionaments del militar crític es basen en unes suposades "Calumnies i injúries greus contra la Corona", pel fet de qualificar el rei espanyol de “malbaratador de fons públics", "corrupte" o "fratricida confès". Martínez Inglés va ser denunciat anteriorment el 2009,  quan les pressions des de la Casa Reial espanyola van impedir la publicació del seu llibre La Conjura de mayo. La rebelión de los generales franquistas, un llibre sobre el cop d'estat militar del 23-F de 1981 en què exposava com el rei va jugar un paper ben diferent que el que repeteix la versió oficial del règim.
Davant d'aquesta citació del tribunal especial espanyol Martínez Inglés ha realitzat noves declaracions per defensar-se'n públicament. En un article publicat al mitjà Canarias-Semanal, Martínez Inglés recorda que durant aquests anys ha explicat "la veritat, tota la veritat i només la veritat sobre la desvergonyida i ja caduca personalitat del rei Juan Carlos I", un monarca que vincula al cop d'estat "de saló", al terrorisme d'estat, la corrupció, la vida llicenciosa i l'"enriquiment sospitós."

El coronel a la reseva va publicar l’any passat un article amb el títol ¿Por qué te callas ahora?, en què retreia al rei espanyol, adreçant-se-li, ser el rei d'una "Espanya de la banda de borratxos, puteros, idiotes, sense cervell, cabrons, nimfòmanes, dropos i malfactors que durant segles han conformat la forània estirp reial borbònica culpable del retard, la ignorància, la degradació, la pobresa, l'odi i la misèria generalitzada de centenars de generacions d'espanyols; presumpte malbaratador de fons públics per pagar festes sexuals; corrupte màxim en un país on, desgraciadament, la corrupció es mama des del bressol; impune artífex d'una descomunal fortuna personal que ningú en aquest país sap d'on ha sortit; vil colpista castrense en aquell recordat 23-F que vas organitzar in extremis per salvaguardar la teva detestable corona franquista...".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid