Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Fosses comunes
La Fiscalia decreta un Expedient per la violació d'una fossa comuna al Cementeri general de València

El Fòrum per la Memòria del País Valencià havia denunciat moviments de terra a la fossa de la Secció 5a Dreta, la més gran d’Europa, amb 16.535 víctimes documentades del règim feixista espanyol

30/11/2012 Drets i Llibertats
Acte de senyalització de la fossa comuna Acte de senyalització de la fossa comuna

La Fiscalia de València ha contestat a la denúncia pel Fòrum per la Memòria del País Valencià (FMPV) contra l’Ajuntament de València per les obres en la fossa comuna de la Secció 5ª Dreta per a la construcció d’un panteó.

A la vista de les fotos i de la informació que vam aportar, ha decretat incoar un expedient governatiu i li ha ordenat a l’Ajuntament de València que informe sobre aquests fets. L'advocada del Fòrum entén que han trobat versemblant la denúncia i per això, en comptes d’arxivar-la sense més, inicien un expedient governatiu. Ara cal esperar la resposta de l’Ajuntament.

Com recordareu, el passat dia 1 de novembre durant la senyalització de les fosses comunes del Cementeri General de València, membres del Fòrum van veure com s’havien fet moviments de terra, i allà, tapats amb un plàstic blau, van veure restes de les víctimes barrejades amb els enderrocs, tot preparat per a llençar-ho a l’abocador.

Es tracta de moviments de terra a la fossa de la Secció 5a Dreta, la més gran d’Europa, amb 16.535 víctimes documentades del règim feixista espanyol llençades en els seus prop de15.000 m2.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid