Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades socials i laborals
La CUP demanarà als sindicats una resposta contundent contra les agressions socials i laborals

El portaveu de la CUP Marc Sallas defensa la vaga general com a "punt de sortida de més mobilitzacions continuades per bastir un model econòmic de justícia social en el marc d’uns Països Catalans lliures”

18/09/2012 Política

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) es reunirà amb sindicats i agents socials per demanar l’inici de noves mobilitzacions continuades i sostingudes en el temps per tal de bastir l’alternativa al model socioeconòmic actual. Unes trobades que s’iniciaran aquesta mateixa setmana amb UGT, CCOO, CGT, IAC, CSC i COS i que tindran continuïtat en dates posteriors.

La CUP entén que davant la situació actual de crisi, retallades i destrucció de les restes de l’Estat del benestar "es fa més necessària que mai la mobilització ciutadana per dir prou a la mentida que volen que ens empassem". "I es fa més necessari que mai prendre consciència que totes les agressions que estem patint d'empreses i governs responen a un mateix objectiu i que la resposta, per tant també ha de ser una", sentencia.

En aquest sentit, defensa la unificació de les diferents lluites i la seva intensificació com a via per "aturar l’envestida del capitalisme". Així mateix, valora positivament la intensificació de les mobilitzacions que les organitzacions sindicals, socials i populars estan preparant per aquesta tardor, així com la convocatòria de noves jornades de vaga general.

Unes mobilitzacions que per la CUP també han d’"aprofundir en la lluita i la teorització per construir un marc de relacions sociolaborals propi dels Països Catalans que pugui donar-nos les eines com a poble per bastir aquesta alternativa de què parlàvem, també en l’àmbit laboral".

La CUP, aquesta tardor, com fins ara, estarà al carrer, donant suport a les mobilitzacions i s'ofereix a les classes populars catalanes per contribuir a "generar l'alternativa política necessària al nostre país amb l’objectiu de superar la nostra dependència dels estats espanyols i francès, dels mercats i de les oligarquies nacionals, estatals i internacionals".

En definitiva, de "passar pàgina al capitalisme per construir una alternativa al servei de la majoria", apunta Sallas, que afegeix que  "cal una resposta clara, immediata i contundent, cal iniciar el camí cap una vaga general, punt de sortida de més mobilitzacions continuades per bastir un model econòmic de justícia social en el marc d’uns Països Catalans lliures”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid