Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Transformació social
La CUP dóna suport a l'expropiació d'aliments a supermercats

Els activistes que van assaltar un supermercat de Vilafranca se sotmeten avui a judici

05/09/2012 Drets i Llibertats

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) entén, dona suport i veu justificades les accions d'expropiació d'aliments a supermercats com la que va tenir lloc dilluns a una superfície "Dia" de Vilafranca del Penedès per ajudar famílies en situació de penúria econòmica i alimentària [vegeu galeria audiovisual de l'acció].

En un comunicat nacional, la formació explica que veu necessàries aquest tipus d'accions de desobediència en un context en què els recursos de l’administració per ajudar famílies i persones excloses econòmicament cada cop són menors i les retallades en ajudes socials augmenten.

Per això creu que la iniciativa promoguda dilluns per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de l'Alt Penedès és "un símptoma positiu, una evidència que la gent comença a perdre la por a les imposicions i que no es resigna a viure en la misèria".

El portaveu de la CUP Adam Majó s'ha solidaritzat amb els activistes que van assaltar el supermercat i ha afirmat que "la dignitat de les persones ha d’estar per sobre de qualsevol altre criteri". "Des de la CUP creiem que es justifica l’acció dels companys i companyes de la PAH de l’Alt Penedès", ha afegit.

Majó també ha anunciat que la CUP donará suport a futures accions que estiguin orientades a denunciar "la injustícia social que viu el nostre país per culpa de la submissió del poder polític als interessos del mercat i les finances". En aquest context, ha recalcat que la formació treballarà per aconseguir que es convoqui una vaga general "per fer front a aquesta ofensiva tant descarnada de les classes dominants contra els drets més bàsics de les persones i per la construcció d’alternatives a aquest model injust de distribució de la riquesa".

Judici aquest dimecres

Els participants de l'acció de Vilafranca s’enfronten a un judici de faltes per furt que tindrà lloc aquest dimecres a dos quarts de dotze del migdia. Amb motiu del judici, la PAH ha convocat una roda de premsa a les onze del matí davant dels jutjats de Vilafranca i una concentració de suport a partir de tres quarts d'onze.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid