Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diada
La CUP crida a articular l'Assemblea de Regidors dels Països Catalans

La formació felicita l'ANC i assegura que la manifestació de la Diada "ha certificat la plena normalització de l'independentisme dins la societat del Principat"

13/09/2012 Política

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha celebrat l'èxit de la Diada de l'Onze de Setembre i ha assegurat que "ha certificat la plena normalització de l'independentisme dins la societat catalana al Principat de Catalunya”.

La formació ha fet pública aquest dijous la valoració de la Diada i ha felicitat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per organitzar "la manifestació més multitudinària de la història dels Països Catalans".

Pel que fa a les mobilitzacions territorials que es van celebrar a tot el Principat durant l'11 de Setembre convocades per l'Esquerra Independentista, la CUP ha celebrat que entre 25.000 i 30.000 persones participessin a les protestes de Barcelona, Girona, Lleida, Mataró i Reus.

Després d'aquesta fita, l'organització independentista ha instat els partits polítics dels Països Catalans i els seus càrrecs electes a arribar a acords per tal d'impulsar "un procés que sigui irreversible més enllà de qualsevol conjuntura amb l'objectiu de construir una Assemblea de Regidors dels Països Catalans que permeti bastir des d'ara mateix polítiques de construcció nacional i de transformació social”.

Així mateix, ha demanat als sindicats i als agents socials que elaborin "una agenda social per assolir la plena sobirania econòmica, així com perquè la futura república catalana estigui al servei de la majoria del poble treballador, lluny de les receptes neoliberals que avui s'estan aplicant”.

Crítiques a un govern que "ven el país als especuladors i protegeix corruptes"

La CUP ha assenyalat que "encara queden molts obstacles per superar" i s'ha mostrat crítica amb el Govern de la Generalitat, assenyalant que "costa molt confiar en un govern que està aplicant unes retallades duríssimes contra els serveis socials i contra les classes populars mentre ven al país a especuladors, protegeix a corruptes i baixa impostos als que més tenen”.

D'aquesta manera, ha carregat contra el pacte fiscal, projecte estrella del govern de CiU, afirmant que "ens sobta que determinats partits parlin ara de la urgència d'un referèndum d'autodeterminació quan no fa ni dos mesos votaven a favor d'un nou pacte fiscal”.

Per això la CUP ha remarcat que “és urgent fer passes reals cap a la independència dels Països Catalans" però ha recalcat que "aquestes no passen per seguir els dictats de la Unió Europea ni de Madrid en matèria socioeconòmica, ni per voler amagar aquestes polítiques amb reivindicacions de pacte fiscal no porten enlloc”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid