Retallades socials i laborals
La CUP demanarà als sindicats una resposta contundent contra les agressions socials i laborals

El portaveu de la CUP Marc Sallas defensa la vaga general com a "punt de sortida de més mobilitzacions continuades per bastir un model econòmic de justícia social en el marc d’uns Països Catalans lliures”

18/09/2012 Política

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) es reunirà amb sindicats i agents socials per demanar l’inici de noves mobilitzacions continuades i sostingudes en el temps per tal de bastir l’alternativa al model socioeconòmic actual. Unes trobades que s’iniciaran aquesta mateixa setmana amb UGT, CCOO, CGT, IAC, CSC i COS i que tindran continuïtat en dates posteriors.

La CUP entén que davant la situació actual de crisi, retallades i destrucció de les restes de l’Estat del benestar "es fa més necessària que mai la mobilització ciutadana per dir prou a la mentida que volen que ens empassem". "I es fa més necessari que mai prendre consciència que totes les agressions que estem patint d'empreses i governs responen a un mateix objectiu i que la resposta, per tant també ha de ser una", sentencia.

En aquest sentit, defensa la unificació de les diferents lluites i la seva intensificació com a via per "aturar l’envestida del capitalisme". Així mateix, valora positivament la intensificació de les mobilitzacions que les organitzacions sindicals, socials i populars estan preparant per aquesta tardor, així com la convocatòria de noves jornades de vaga general.

Unes mobilitzacions que per la CUP també han d’"aprofundir en la lluita i la teorització per construir un marc de relacions sociolaborals propi dels Països Catalans que pugui donar-nos les eines com a poble per bastir aquesta alternativa de què parlàvem, també en l’àmbit laboral".

La CUP, aquesta tardor, com fins ara, estarà al carrer, donant suport a les mobilitzacions i s'ofereix a les classes populars catalanes per contribuir a "generar l'alternativa política necessària al nostre país amb l’objectiu de superar la nostra dependència dels estats espanyols i francès, dels mercats i de les oligarquies nacionals, estatals i internacionals".

En definitiva, de "passar pàgina al capitalisme per construir una alternativa al servei de la majoria", apunta Sallas, que afegeix que  "cal una resposta clara, immediata i contundent, cal iniciar el camí cap una vaga general, punt de sortida de més mobilitzacions continuades per bastir un model econòmic de justícia social en el marc d’uns Països Catalans lliures”.