Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP neix amb força a la comarca de la Garrotxa

El nou nucli de la CUP, que dissabte passat es presentava davant els ciutadans i ciutadanes de la comarca, es prepara per la celebració de l'onze de setembre

07/09/2012 Política

El passat dissabte 1 de setembre prop de 200 persones es reunien a la plaça Pia Almoina d'Olot per assistir a la presentació de la CUP a la comarca de la Garrotxa. L'acte, que duia per nom “Construïm la Unitat Popular”, va comptar amb diversos parlaments de membres de la CUP i de l'Esquerra Independentista.

Alguns dels convidats que van participar a l'acte van ser l'exregidora de Sallent, Anna Gabriel, que va explicar el recorregut de la CUP i el seu marc d'actuació juntament amb Jordi Navarro, regidor de l'Ajuntament de Girona i conseller comarcal al Gironès, que va exposar el paper de la CUP i del conjunt de l'Esquerra Independentista a les comarques nord-orientals.

Dani Cornellà, alcalde de Celrà, va basar el seu discurs en l'experiència de govern des de l'àmbit institucional, mentre que Georgina Rieradavall, regidora de Vic, va centrar-se en la necessitat de que la CUP esdevingui també una eina per combatre el feixisme i el racisme, focalitzant el discurs en la seva experiència a la ciutat de Vic.

Per la seva banda, Marc Sallas, membre del Secretariat Nacional, va parlar de la CUP a nivell nacional fent una crida a la Unitat Popular. Quim Llach i Albert Batlle, membres de la recent nascuda CUP a la comarca de la Garrotxa van explicar quin paper havia de tenir la formació convidant a tothom a sumar-se al projecte afirmant que "només la màxima participació de tothom ens donarà la força per tirar endavant. Convé, doncs, treballar per sumar sensibilitats i consolidar el projecte".

Batlle també va posar de manifest que el naixement de la CUP significa "l'evidència d'un ampli desacord amb l'hegemonia política i social mantinguda pel principal partit del catalanisme conservador que governa a la ciutat", així com la voluntat en aquest naixement, d'esdevenir "una comarca capdavantera en la defensa dels drets socials i nacionals i activa en la voluntat de transformació social" assegurant que "avui la creació de la CUP a la Garrotxa és el principi d'aquest canvi".

En representació de la nova organització juvenil, Arran, Jonàs Carbonés va manifestar l'implicació del jovent independentista en el projecte polític de la CUP. Seguidament l'escenari es va omplir amb alguns dels membre de la CUP de la Garrotxa que van llegir un seguit de frases amb un dels motius pels quals han optat per militar a la CUP, fent així un trencaclosques de les diferents lluites que sumen en el camí de la Unitat Popular. L'acte va finalitzar amb diverses actuacions musicals de la mà de Guillem Ballaz, Marc August Muntanya, un grup de joves saharauís i recital poètic a càrrec de Lluís Riera.

L’Onze de Setembre a la Garrotxa

Durant la Diada Nacional d'enguany, la CUP juntament amb l'organització juvenil Arran i amb la col·laboració de La Greda i el SEPC, han organitzat a 2/4 d'1 del migdia una concentració d’estelades a Sant Esteve seguida de diversos parlaments polítics i la cantada de Sa Balanguera, La Muixeranga i Els Segadors. Durant el matí també es podrà adquirir material independentista a la parada de l'organització.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid