Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Girona
Jutgen dos solidaris amb Pòrtulas a qui demanen 5 anys de presó

Segons el grup de suport, les declaracions per part dels agents han estat totalment contradictòries

25/09/2012 Drets i Llibertats

Dos solidaris amb Núria Pòrtulas van ser jutjats aquest dilluns per una acció de suport que demanava la llibertat de l'activista anarquista gironina detinguda pels Mossos d'Esquadra, empresonada preventivament i finalment absolta

Els activistes han estat jutjats per una encadenada que es va realitzar el 15 d'abril del 2010 a la subdelegació del govern en solidaritat amb Pórtulas mentre el Tribunal Suprem en deliberava l'alliberament. Arran dels aldarulls que es van produir, van ser acusats d'atemptat a l'autoritat i se'ls reclama una pena de 4 anys i 8 mesos de presó i una multa de 4.750 euros per lesions a la policia.

El judici va començar a dos quarts de deu del matí, quan hi havia convocada una concentració de suport a les portes dels jutjats. El grup de suport ha explicat que al llarg del judici han testificat 10 policies i dos testimonis per part de la defensa.

La defensa s’ha basat en els vídeos aportats per la fiscal de les càmeres de seguretat de l’edifici i en fotografies aportades pels mitjans de comunicació, mentre que els advocats dels Mossos d’Esquadra i la fiscalia s’han basat en les declaracions dels seus testimonis.

Segons el grup de suport, les declaracions per part dels agents han estat totalment contradictòries ja que només recordaven fets puntuals i en canvi no recordaven les dues càrregues policials que van realitzar per dispersar els manifestants.

En aquest sentit, afirma que les imatges de les càmeres de seguretat no han mostrat cap agressió per part dels manifestants, mentre que sí que s'han vist dues càrregues policials.

D'altra banda, el grup de suport ha detallat que el forense que ha presentat els informes mèdics dels agents ha considerat poc probable que les lesions corresponguin a les patides pels Mossos. Així mateix, assegura que al llarg del judici l’acusació no ha pogut demostrar els càrrecs imputats als activistes.

El grup de suport ha denunciat "l’ús de l’aparell judicial com a justificació de les agressions per part de la policia" així com "la persecució que exerceixen contra aquelles que alcen la veu en contra seva".

Aquest és el tercer cop que els solidaris amb la gironina s'han de presentar a judici. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid