Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Girona
Celebrat el primer judici contra Pórtulas i dos membres del grup de suport

També s'han jutjat quatre policies municipals per tortures, detenció il·legal i lesions

17/05/2012 Drets i Llibertats

Aquest dimecres es va celebrar el judici contra quatre policies municipals de Girona per haver presumptament apallissat tres membres de la campanya de suport a Núria Pórtulas l'any 2009 sota l’acusació de tortures, detenció il·legal i lesions contra la integritat física i moral. Al mateix temps tres membres de la campanya de suport, un d'ells la mateixa Pórtulas, han estat jutjades per un delicte de resistència i atemptat a l’autoritat, més una falta per lesions.

El judici va començar a les deu del matí a l'Audiència de Girona enmig d'una forta presència policial amb tres furgonetres d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra i un de la policia municipal, a més d'agents de paisà, custodiant l’entrada de l’Audiència. Diverses persones es van concentrar a les portes de l'edifici, davant la Catedral de Girona, per donar suport als encausats.

Els tres agents van negar en tot moment les acusacions i es van negar a respondre les preguntes de l’advocat defensor. Van explicar que quan intentaven identificar els tres joves per multar-los per enganxar cartells en espais prohibits un dels activistes es va abraonar sobre un dels agents i li va ventar un cop de puny. Els policies asseguren que la resta de la intervenció va ser per socórrer el company i per reduir els tres activistes i detenir-los. 

A parer de l'assemblea de suport a Pórtulas, la policia ha quedat retratada en escoltar una gravació on feien referència als 3 acusats "amb to despectiu i actitud burlesca". Tot i que els agents negaven conèixer els tres membres del grup de suport amb anterioritat, "s’ha evidenciat que la persecució i la posterior pallissa no va venir de l’encartellada, sinó de la seva ideologia i del desgast de la policia desprès de 3 anys de lluita per part de la campanya de suport a la Núria", afirma l'assemblea de suport en un comunicat.

L'Assemblea de Suport va interposar una denúncia contra els quatre agents de la policia municipal per tortures, detenció il·legal i lesions contra la integritat física i moral contra els drets individuals. Segons afirmen, "la tortura en totes les seves metodologies és la cara més fosca del seu sistema repressiu i aquesta s'intensifica segons conveniència i és silenciada pels mitjans de comunicació".

Tot i així, són conscients que la denúncia pot no tenir efecte perquè "l'Estat vol mantenir operatives les estructures repressives que s’utilitzen per recolzar la tortura, així que és del tot evident que els interessa donar continuïtat a la tortura i la violència que exerceixen els seus cossos repressors amb total impunitat".

El fiscal demana inicialment que condemnin els tres joves per un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat, una falta de lesions i un delicte de resistència als agents a penes d'entre 8 mesos i 1 any i 4 mesos de presó.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid