Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Judicial
L'Audiència de Girona condemna Pórtulas i dos companys seus

En canvi absol els quatre municipals que els tres anarquistes van denunciar per tortures

08/06/2012 Drets i Llibertats

L'Audiència Provincial de Girona ha absolt els quatre policies municipals que l'assemblea de suport a Núria Pórtulas va denunciar per haver apallissat tres membres del grup de suport l'any 2009. L'Audiència ha donat per bona la declaració dels policies, que queden absolts de tots els càrrecs: tortures, detenció il·legal i lesions contra la integritat física i moral.

Per contra, ha condemnat Núria Pórtulas i dos companys seus, Josep Oriol Petit i Pablo Montes, per enfrontar-se a agents de la Policia Municipal de Girona el març del 2009. El tribunal condemna Pórtulas i Montes a pagar una multa de 50 euros per una falta de menyspreu a agent de l'autoritat. I a Josep Oriol Petit, la sentència li imposa una pena d'un any de presó i una multa de 150 euros per un delicte d'atemptat a agent de l'autoritat i una falta de danys. A més, l'Audiència de Girona també l'obliga indemnitzar el policia amb 385 euros.

Segons Alerta Solidària, la sentència "evidencia el doble raser de la suposada justícia espanyola: Càstig per als solidaris per haver menyspreat els agents i per haver-los colpejat i menyspreu per les lesions que ells presentaven".

L'Assemblea de suport a Pórtulas ha constatat com "un cop més la justícia no és igual per a totes". "Mentre els agressors tinguin el poder les nostres veus seran silenciades i les seves mentides recompensades per la justícia que els empara", critiquen. La sentència justifica les lesions sofertes pels tres anarquistes afirmant que "no són sino producte natural de l'exercici de la mínima violència imprescindible per a procedir a la seva detenció".

"El rebuig que ens provoquen fets com aquest no fa més que donar-nos forces per continuar lluitant, per fer servir les nostres veus per cridar que no ens faran callar, que continuarem denunciant les tortures, la brutalitat policial i la injustícia d’un sistema que ens vol fer combregar amb rodes de molí", remarca.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid