Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANIVERSARI
Homenatge a Joan Fuster als 30 anys de l'aplec de Castelló

El record a l’escriptor s’emmarca en els actes de commemoració del 80è aniversari de les Normes de Castelló

27/09/2012 Cultura

Castelló per la Llengua i la Comissió 9 d’Octubre organitzen un homenatge a Joan Fuster el proper 9 d’octubre al teatre el Micalet, de València. L’acte, que començarà a les nou del vespre, se celebra amb motiu del 30è aniversari de l’aplec que va tenir lloc el 25 d’abril de 1982, quan desenes de milers de valencians i valencianes es van reunir a la plaça de Bous de Castelló per commemorar el 50è aniversari de les Normes de Castelló.

Joan Fuster, que ha estat un personatge profundament compromès amb la llengua i la nació i un dels intel·lectuals valencians més importants del segle XX, va participar activament en aquest aplec. Aquest any fa 50 anys que es va publicar el seu llibre Nosaltres, els valencians, en fa 90 del seu naixement i 20 de la seva mort. Per tot això, l’acte pretén lligar la memòria històrica de l’aplec del 82 amb el record de Fuster i les seves tesis nacionals.

Així doncs, hi haurà projeccions de l’aplec combinades amb el discurs que hi va fer Fuster i amb lectures dels seus textos. Josep Manuel Casany conduirà l’acte i els actors Paco Alegre, Pilar Almeria, Francesc Anyó, Pepa Juan i Albert Iborra hi participaran. Finalment, l’actuació musical de Miquel Gil clourà l’acte, del qual es podran comprar entrades al Centre de Cultura Octubre de València.

Aquest homenatge s’emmarca en els actes que la plataforma Castelló per la Llengua prepara com a commemoració del 80è aniversari de les Normes de Castelló, i que culminaran amb una gran manifestació el 15 de desembre.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid