Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
20è aniversari de la mort de Joan Fuster

Avui fa 20 anys que Joan Fuster ens va deixar, per aquest motiu es faran actes a Sueca, Barcelona i lectures públiques arreu del país.

22/06/2012 Política
Homenatge a Joan Fuster Homenatge a Joan Fuster

A Sueca, la campanya "Nosaltres els fusterians" [Facebook | Twittter] faran una ofrena floral a la tomba de Joan Fuster al cementeri a les 18.30h, amb un parlament de Josep Guia. Una hora més tard, la Casa de Cultura la població al carrer de la Mare de Déu,2, aplegarà un nou acte  de la campanya amb la participació Josep Guia, membre del comitè executiu del Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN); Agustí Cerdà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV); Antoni Infante, representant del Moviment de Defensa de la Terra (MDT), i Anna Oliver, coordinadora al País Valencià de Solidaritat Catalana per la Independència (SI). i presentat per Jaume Lloret.

A Barcelona, Òmnium Cultural farà un acte a la seva seu a les 19h amb l'objectiu de retre homenatge a un dels assagistes més influents de la literatura catalana del segle XX coinicidint també amb el 20è aniversari de la seva mort. En el transcurs de l'acte, els ponents revisaran l'obra de Fuster i la seva influència en el pensament polític català en l'actualitat. L'acte comptarà amb les intervencions de Vicent Sanchis, periodista i vicepresident d'Òmnium, i Enric Sòria, escriptor.

A Granollers i Banyoles celebren aquest dijous i aquest divendres lectures públiques de l'obra de Joan Fuster arran de la iniciativa engegada per Llibertat.cat i Maulets coincidint amb el 50è aniversari de la publicació de Nosaltres els valencians [pdf llibre sencer] de Joan Fuster (Sueca, 1922-1992), el 90è del seu naixement i el 20è de la seva mort.

El Casal Popular l'Esquerda ha organitzat una lectura pública que tindrà lloc a la seu de l'entitat aquest dijous a partir de les vuit del vespre. De la seva banda, la CUP impulsa la iniciativa a Banyoles en un acte que se celebrarà també a partir de les vuit del vespre a l'aire lliure, a la Plaça de la Font, perquè tots els veïns s'hi puguin acostar i participar-hi.

"Només hi ha una manera seriosa de llegir, que és rellegir"

Aquesta activitat està inspirada en la commemoració del naixement del poeta escocès Robert Burns que se celebra amb lectures públiques a l'entorn d'un àpat tradicional escocès, ja sigui en família o en centres culturals públics.

Llibertat.cat i Maulets proposen començar a fer homenatges en aquesta direcció tenint en compte la lluita per l'alliberament nacional i la xarxa de casals que l'Esquerra Independentista té arreu de la nació.

La proposta pretén reinvindicar el nom de Joan Fuster, un dels intel·lectuals més carismàtiques dels Països Catalans i reconèixer la seva obra cabdal Nosaltres, els valencians.

Mocions als ajuntaments

Maulets i Llibertat.cat també han plantejat la presentació de mocions als ajuntaments d'arreu del país [model d'instància] amb l’objectiu que el nom de Joan Fuster sigui inclòs en el nomenclàtor dels pobles i viles d'arreu de la nació.

Maulets ha engegat una pàgina web on s'està difonent el pensament fusterià i ha programat tot un seguit d’actes públics que ja estan preparant en homenatge a l’escriptor. D'altra banda, a Llibertat.cat es publica diàriament un aforisme diferent de Joan Fuster, sens dubte una les facetes característiques pel qual també és conegut.

El passat 20 d'abril es va fer un acte organitzat conjuntament entre Maulets i Llibertat.cat al Casal Independentista de l'Eixample La Cruïlla a Barcelona, sota el títol "Joan Fuster i la construcció nacional" amb la participació de Jordi Muñoz, politòleg i investigador a la UAB i Toni Rico, historiador i militant de la CUP a Girona [Veure vídeo de l'acte: 1a part i 2a part].

 

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid