Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Tres anys després es manté l'esperit de la primera consulta d'Arenys de Munt

Tal dia com avui els arenyencs van dir sí a la independència de Catalunya amb un 96'40% de vots afirmatius. Avui al ple municipal d'aquesta població s'entrarà una moció que "declararà el municipi territori lliure i sobirà de Catalunya"

13/09/2012 Política
Tres anys després Arenys de Munt torna a reprendre el protagonisme de les consultes.

Avui s'ha realitzat una declaració per '"institucionalitzar i internacionalitzar" el procés d'independència. Josep Manel Ximenis (CUP) i Alfons López Tena i Uriel, Bertran (SI), com a promotors de les consultes municipals sobre la independència, han realitzat avui una roda de premsa per anunciar un seguit de mesures que forcin el procés independentista.

En aquest sentit, aquest vespre l'ajuntament d'Arenys de Munt entrarà una moció que previsiblement serà aprovada per la CUP, ERC i CiU que "declara el municipi territori lliure i sobirà de Catalunya" i que "rebutja i retira del municipi tots els símbols del Regne d'Espanya i imposats per la colonització espanyola". Igualment insta les institucions internacionals a obrir converses "amb els màxims representants dels municipis que aprovin la Declaració Conjunta d'Independència, pel reconeixement de la voluntat del poble català d'esdevenir un nou estat independent dins la comunitat internacional."

Tal dia com avui de fa tres anys els arenyencs van dir sí a la independència de Catalunya amb un 96'40% dels vots emesos a la primera consulta popular que va obrir la revolta de les consultes independentistes.

Els resultats de la primera consulta va ser  2569 vots favorables al SÍ, 61 vots al NO, 12 vots nuls i  29 vots en blanc.

La guspira que va encetar la revolta de les consultes va ser iniciada per la CUP d'Arenys de Munt i pel Moviment Aranyenc per l'Autodeterminació. Durant aquell dia del 2009 l'afluència de votants a la consulta popular va superar totes les previsions de l'organització, que al mignida donava dades de participació de 1.693 persones, un 25,98% del cens, una participació que superava de llarg la dels últims comicis celebrats a la població, com les eleccions europees, catalanes i el referèndum de l'Estatut.

Malgrat la provocació i les amenaces dels grups feixistes, emparats per la Delegació governamental i la justícia espanyola, la consulta es va poder portar a terme amb normalitat. Els falangistes vinguts amb autocars van abandonar d'Arenys de Munt, foragitats amb crits de "fora, fora."

L'alegria i l'emoció van envair Arenys de Munt ara fa tres anys, envoltada d'un fort desplegament policial i una gran quantitat de mitjans acreditats per cobrir l'esdeveniment.

Arenys de Munt va viure el 2009 una jornada que va fer història i que va encendre l'espurna de les consultes independentistes. Només tres anys després, la societat ha seguit el seu gest i ha demostrat al món la seva voluntat sense paliatius d'emprendre el camí cap a la independència.

Valora
Vídeos
[Consulta Arenys de Munt] Roda de premsa de la CUP
Primera consulta per la independència de Catalunya a Arenys de Munt el 13 de Setembre - Cronicatv
Cançó "Arenys de Munt 2009" Mesclat
Resultats del referèndum per la Independència a Arenys de Munt
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid