Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat Pública
Presentació de la Taula Ciutadana en Defensa de la Salut Pública de Reus

Els promotors d’aquesta iniciativa buscaran adhesions en les properes setmanes i preparen un acte públic de presentació

22/08/2012 Salut
Membres de la taula en defensa de la sanitat pública Títol de la imatge Membres de la taula en defensa de la sanitat pública Títol de la imatge

Avui al matí, a la porta principal de l’Hospital Sant Joan de Reus, s’ha presentat el manifest fundacional de la Taula Ciutadana en Defensa de la Salut Pública de Reus. Una plataforma que pretén aglutinar treballadors i treballadores dels centres sanitaris de la ciutat, usuaris i usuàries i entitats ciutadanes, amb l’objectiu de defensar la universalitat, la titularitat pública i la qualitat del sistema sanitari. Els promotors d’aquesta Taula són un total d’una vintena de representants sindicals del CMQ, l’Hospital i el Grup Pere Mata, així com de la Coordinadora d’entitats llatinoamericanes, sefons informa Pobleviu.cat

Carlos Iaquinandi, membre de la Coordinadora d’Entitats Llatinoamericanes, i Edu Beas, membre del comitè d’empresa de l’Hospital Sant Joan de Reus, han presentat aquest matí en roda de premsa, el manifest fundacional de la Taula Ciutadana en Defensa de la Salut Pública de Reus. Una iniciativa que pretén unir als professionals i als usuaris de la sanitat pública a la ciutat, per fer un front comú davant la privatització d’aquesta.

Iaquinandi, en representació del sector dels usuaris, ha denunciat que la privatització progressiva del sistema sanitari implica un dels majors atacs als drets de la ciutadania i als serveis públics de les darreres dècades. Alhora, com a representant de la població immigrant, ha criticat durament la mesura del govern espanyol que pretén negar l’assistència mèdica a les persones nouvingudes que no estiguin cotitzant a la Seguretat Social, encara que aquestes hagin treballat durant els darrers anys i ara es trobin a l’atur.

Aquesta mesura, implicaria segons Iaquinandi “fulminar el caràcter universal de la sanitat pública a l’Estat espanyol”. A més, també ha criticat que la “mesura del govern pretén que les persones que quedin excloses de l’atenció sanitària paguin una quota a l’Estat que supera les de les mútues i, per tant, fomenten que les persones optin –sempre i quant disposin de prous recursos- per la sanitat privada”.

Per altra banda, Edu Beas, com a treballador de la sanitat, ha criticat que s’està duent a terme una política de privatització encoberta de la sanitat que busca erosionar la qualitat del sistema, per fomentar que la ciutadania es subscrigui a una mútua. En aquest sentit, ha destacat que les comarques del Camp encapçalen el rànquing estatal del creixement de les mútues privades. I, a més, que “les retallades en les nostres condicions laborals no sols ens afecten als treballadors, sinó que també impliquen disposar de menys recursos als centres sanitaris, i que per tant, es presti un servei de menys qualitat”.

La intenció dels membres promotors d’aquesta taula, és sortir al carrer per donar a conèixer aquesta iniciativa i buscar adhesions, entre els propis treballadors de la sanitat, els seus usuaris i les entitats ciutadanes. Per aquest motiu, en les properes setmanes realitzaran diverses reunions i instal·laran taules de recollides d’adhesions als centres sanitaris de la ciutat.

Un cop acabada aquesta primera fase, faran pública la llista d’adhesions i convocaran un acte públic, on es presentarà la declaració de principis d’aquesta taula: “crear un espai de debat, consens i mobilització en defensa d’un sistema sanitari públic, universal i de qualitat”, així com , es detallaran les properes accions a realitzar.

De moment, han habilitat l’adreça de correu taulasalutreus@pobleviu.cat, per posar-se en contacte amb els promotors de la taula, i el web www.pobleviu.cat/salutreus, on es pot trobar el manifest fundacional i el llistat d’adhesions.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid