Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
El Parlament aprova crear una comissió d'investigació de la sanitat catalana

La proposta s'ha aprovat amb l'abstenció de CiU i el vot en contra de Joan Laporta

05/07/2012 Política
El Parlament ha aprovat aquest dimecres la creació d'una comissió d'investigació de la sanitat catalana amb els vots favorables del PSC, que era qui la proposava, del PP, d'ICV-EUiA, d'ERC, de C's i de SI.

Els grups que s'han mostrat partidaris de la comissió han defensat la necessitat d'aportar transparència al sistema, després que hagin vist la llum diversos casos de presumpta corrupció que afecten la "credibilitat i la legitimitat" del model sanitari català. La comissió sobre la sanitat coincidirà en el temps amb la que investiga la gestió de les caixes.

La proposta és que la comissió se centri en diversos casos de presumpta corrupció com la gestió del Consorci de Salut del Maresme i la Selva, i de la Fundació Privada de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, i sobre la relació entre el Servei Català de la Salut, el Consorci de Salut i Social de Catalunya, el Grup SERHS i les empreses Innova i CCM Estratègies i Salut.

Abstenció de CiU

CiU s'ha abstingut en la votació perquè no considera necessària la comissió ja que segons diuen els casos de corrupció en la sanitat pública tenen el seu camí a través de la justícia. Per criticar la comissió han carregat contra els socialistes. La diputada de la federació nacionalista Maria Assumpció Laïlla ha criticat que el PSC l'hagi proposada.

Un cop la comissió d'investigació tenia la majoria suficient per fer-la viable, CiU ha decidit abstenir-se. I tot i els recels que ha mostrat a la creació de la comissió, la diputada Laïlla ha reclamat que el nombre de casos a investigar s'ampliï i també s'investigui, entre d'altres, el SEM, l'Hospital de Reus, l'Hospital Moisès Broggi, el Consorci de Terrassa i l'Hospital de Puigcerdà.

El diputat no adscrit Joan Laporta ha estat l'únic en posicionar-se en contra de la creació de la comissió d'investigació, perquè no ha trobat "prou arguments" per impulsar-la.

Mataró

El Consorci Sanitari del Maresme també està en el punt de mira en el marc de la investigació de la sanitat catalana.

Un informe del secretari general de l’Ajuntament de Reus conclou que, tenint en compte els antecedents i documentació facilitats per Innova, es posen de manifest irregularitats que poden arribar a donar lloc a responsabilitat comptable i responsabilitat penal tant del fins fa poc director general d'Innova, Josep Prat, i de l’empresa CCM Estratègies i Salut SL vinculada a la ciutat de Mataró.

Per això la CUP ha registrat una pregunta a l'Ajuntament de Mataró en què demana si el Consorci Sanitari del Maresme ha rebut en algun moment factures de l’empresa CCM Estratègies de Salut, SL. "Després de conèixer l’escàndol de presumptes irregularitats en el qual hi ha implicada una empresa mataronina, podem garantir que no s’ha produït una situació similar al Consorci Sanitari del Maresme?", es pregunta.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid