Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Reus
La fiscalia estudiarà si hi ha hagut irregularitats en les subcontractacions d'Innova

Un extreballador d'Innova ha denunciat, amb el suport de la CUP i la CGT, un possible cas de tràfic d'influències arran del seu acomiadament improcedent

26/06/2012 Política

Xavier Monforte va ser acomiadat el setembre passat d'Innova. Havia treballat durant més de quinze anys com a tècnic de l'Ajuntament de Reus en la revisió i manteniment de les escoles municipals. Ara ha denunciat als jutjats un possible cas de tràfic d'influències per la possibilitat que darrere del seu acomiadament hi hagi interessos particulars de càrrecs directius del consorci empresarial de Reus i empreses externes que han rebut tractes de favor.

Segons denuncia, entre l'any 2007 i 2008 el van començar a relegar d'algunes de les seves tasques per externalitzar-les a Jacint Solana, que treballa com a assessor del hòlding d'empreses a través d'Atoms S.L., i a una enginyeria privada de José Vicente Gómez Rebollo, alhora enginyer en cap d'Innova i supervisor de les obres del nou l'Hospital Sant Joan de Reus.

La fiscalia ja ha anunciat que investigarà, arran de la denúncia d'aquest extreballador de l'Ajuntament de Reus, si hi ha hagut possibles irregularitats en les subcontractacions del hòlding d'empreses municipals. 

Suport de la CUP i la CGT

Aquest dilluns, la CUP i la CGT van fer explícit el seu suport a Monforte en una roda de premsa. El regidor de la CUP a Reus, David Vidal, va recordar que ja fa uns mesos que la formació de l’esquerra independentista va denunciar l’acomiadament de Monforte i que l’empresa Atoms tenia vincles directes amb Innova. De fet, el mateix Vidal va denunciar que el senyor Jacint Solana tenia una taula i un ordinador en un despatx d’Innova al Palau Municipal, i posteriorment el govern i la direcció del consorci el va desallotjar de les instàncies municipals.

Vidal també va apuntar que en la reunió del Consell d’Administració d’Innova de dilluns, l’alcalde va acceptar la implementació de dues propostes de la CUP per crear una taula de seguiment de la contractació de personal i de la contractació de serveis a empreses externes per garantir-ne la transparència i fomentar l’economia local.

Joan Rosich, de la CGT, va denunciar que el cas de Monforte és paradigmàtic de la situació actual: “Externalitzar serveis per acomiadar treballadors municipals, el que representa que els ciutadans i ciutadanes haguem de pagar més per uns serveis més precaris”. També va explicar que la CGT ha prestat els seus serveis jurídics a Monforte per tal que aquest pugui recuperar la seva feina.

Acomiadament improcedent

Monforte va ser acomiadat per absentisme i baix rendiment laboral. Per això en un primer moment va presentar denúncia als jutjats, que li van donar la raó i va haver de ser indemnitzat. Però ara vol anar més enllà: "Un cop demostrat que no em van acomiadar per ser un mal treballador ara vull demostrar perquè vaig ser acomiadat”. L'exempleat aportarà més informació que la fiscalia analitzarà i decidirà si s'estudia el procés per separat o s'inclou a la investigació ja iniciada arran de les presumptes irregularitats detectades durant la gestió de Josep Prat, president de l'ICS, al capdavant d'Innova.

Monforte també va afirmar que fins al cap d’un any de treballar no va saber que el seu cap directe no era el senyor Jacint Solana, el qual l’havia entrevistat i contractat, sinó que aquest era el propietari d’una empresa externa que cobrava d’Innova per prestar serveis externs. També va destacar que des de que va sorgir el nou govern “vaig comunicar-los que volia parlar amb ells per explicar la situació que estava vivint, però encara és hora que em contestin”.

"Vaig començar a sospitar quan em demanaven que sortís del despatx"

Segons Monforte, en els darrers mesos de treballar a Innova, Solana cada cop assumia més funcions i ell va acabant centrant-se en el Tastet d’Oficis. Segons ell, “el senyor Solana cada cop assumia més importància en el control del manteniment dels centres escolars”, quan és propietari d’una empresa que es dedica a l’assessorament tècnic d’obres. El mateix Monforte assegura que “vaig començar a sospitar que allà és coïa alguna cosa quan mentre estava treballant em demanaven que sortís del despatx”.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid