Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets en perill
Una onada de solidaritat rep Laura Gómez a la sortida de la presó

La CGT denuncia que "se li ha fet patir un càstig absolutament desproporcionat"

18/05/2012 Drets i Llibertats

Eren les cinc en punt de la tarda de dijous quan Laura Gómez, secretària d'Organització de la CGT, sortia de la presó de Wad-Ras de Barcelona on ha estat internada durant 23 dies. Tres setmanes en règim de presó preventiva per haver participat en una acció que consistia, ni més ni menys, en encendre una caixa de papers davant la Borsa de Barcelona en el marc de la vaga general del 29 de març. Per aquesta acció se li imputen els delictes de desordres públics, incendi, coaccions i el delicte relatiu a l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques.

Tres setmanes, també, en què les mostres de solidaritat i les mobilitzacions de suport i de repulsa per l'empresonament s'han succeït quasi diàriament. Finalment aquest dijous, dia en què la CGT havia convocat una jornada de protestes, es coneixia la notícia del seu alliberament justament mentre s'estava celebrant una concentració a davant l'Audiència Provincial.

Gómez no té antecedents penals i té domicili fix, feina fixa i una filla que depèn d'ella. Tot i així, se li ha imposat una fiança de 6.000 euros al·legant risc de fugida i de reincidència.

Familiars, amics, solidaris i mig miler d'afiliats de la CGT vinguts d'arreu van rebre Gómez amb abraçades a la sortida de la presó de dones. La sindicalista va agrair les mostres de suport rebudes cada dia durant els 23 que ha estat entre reixes.

Un procés judicial arbitrari

Tot i que Gómez ja és al carrer, el procés judicial contra ella segueix obert. Un procés que entitats en defensa dels drets humans, col·lectius d'advocats i organitzacions polítiques i sindicals consideren injust i arbitrari. Segons la CGT, a Gómez "se li ha fet patir un càstig absolutament desproporcionat tot i haver-hi centenars d'imatges que tiren per terra l'argument dels mossos, la fiscalia i la posterior decisió judicial de presó incondicional sense fiança".

I el sindicat segueix recordant: "Cremar caixes de cartró amb papers en un lloc obert sense risc per a ningú no és un delicte, sinó una forma simbòlica i pacífica de protestar". Per això avisa que "s'hauran d'ampliar molt les presons" si continua el criteri que ha portat Gómez a a presó.

I en plena protesta "OccupyMordor" el sindicat reivindica: "El que hauria de ser un delicte és el tràfic de diners públics que es fa des de l'Estat cap als bancs. No hi ha jutges i fiscals que considerin que hi pot haver delictes de suborn i malversació de fons? Quants dels responsables de la crisi són a la presó? Quants dels que han creat alarma social en milions de llars portant a la gent a la precarietat i l'exclusió són detinguts preventivament i enviats a presó? Que ens expliquin com és que Millet va estar només 13 dies a la presó i Urdangarín i Torres ni l'han trepitjat".

Per això la CGT creu que l'empresonament de Gómez és "una venjança per part del govern de la Generalitat i el seu cos armat" que pretén "provocar la por entre la ciutadania perquè no ens mobilitzem i acatem les polítiques econòmiques sense dir ni piu".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid