Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#OccupyMordor
La cassolada contra La Caixa acaba amb un desallotjament

La "caixarolada" continua aquest dijous de manera permanent

17/05/2012 Drets i Llibertats

La "caixarolada", nom amb què es coneix la cassolada indefinida que es va celebrar dimarts a davant de les torres de La Caixa, a l'avinguda Diagonal de Barcelona, va acabar ahir amb un desallotjament policial. Després de dotze hores ininterrompudes de protesta a davant de la seu bancària, els Mossos d'Esquadra van desallotjar els activistes que es trobaven aplegats al lloc i que havien decidit en assemblea allargar la mobilització.

La "caixarolada" va començar dimarts a les vuit del matí i no es va aturar fins a la nit. Ja el dia abans s'havia celebrat un judici popular en aquesta zona per condemnar els responsables de la crisi per estafa, robatori i vulneració de drets humans i sindicals. Diverses persones es van quedar a dormir i a les vuit del matí van iniciar la cassolada.

La protesta va anar corrent pel boca orella i cada cop més gent es va sumar a la protesta. També els vehicles que passaven per aquell punt de l'avinguda Diagonal i que se solidaritzaven amb la mobilització fent sonar el seu clàxon envoltats de pancartes amb els lemes "Pita la banca" o "Reacciona, pita". La majoria de vehicles s'hi va sumar durant tot el dia fet que va convertir la cassolada en un sorollós clam contra el sector bancari i els responsables de la crisi en un indret batejat com les "Torres Mordor", en referència al Senyor dels Anells, en una acció anomenada "Occupy Mordor".

La cassolada continua aquest dijous de manera permanent i amb convocatòries puntuals a les 8 del matí (inici), les 2 del migdia (cassolada general) i les 7 de la tarda (assemblea).

Identificacions i un detingut

Les Torres Mordor van estar blindades en tot moment per cordons dels antiavalots dels Mossos. A la nit una assemblea va decidir mantenir la protesta i acampar un dia més davant la seu central de La Caixa. Va ser pels volts de la mitjanit que un munió d'antiavalots va començar a fer fora els activistes congregats allà identificant-los. A més, es van endur tot el material de protesta que hi havia: cassoles, pancartes, fullets...

Segons denuncien testimonis, els Mossos es van endur una persona detinguda. Segons dades dels Mossos, es van identificar 51 persones que van abandonar el lloc sense incidents. Segons la versió policial, en el transcurs d'aquestes identificacions es va comprovar que una de les persones concentrades tenia una ordre de judicial de detenció pendent, per la qual cosa ha quedat detinguda.

 

Valora
Per saber-ne més
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid