Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Maulets i CAJEI: "La repressió afecta directament l'Esquerra Independentista"

L'organització juvenil denuncia l'empresonament del seu militant, Andreu Curto

31/05/2012 Drets i Llibertats

Maulets i CAJEI han condemnat l'ingrés a presó preventiva d'Andreu Curto, un jove ebrenc de 22 anys amb una intensa militància política: a més de militant de Maulets, és membre del CSA Can Vies, de Jóvens de l'Ebre i del Casal Popular Panxampla. Les organitzacions afirmen que les detencions "són una mostra de la política repressora" i destaquen que "afecta directament militants de l'Esquerra Independentista".

El jovent independentista ha transmès tot el suport i solidaritat a Curto i a tots els empresonats arran de la vaga del 29 de març i n'ha exigit l'immediat alliberament. Així mateix, han condemnat "la violència que imposa el sistema capitalista i que aflora amb la màxima cruesa en temps de crisi".

En el manifest conjunt, les organtizacions remarca que "es vol criminalitzar els moviments socials i la gent que lluita amb una campanya mediàtica difamatòria sense precedents i d'aquesta manera quartar encara més les llibertats". En aquest sentit, consideren que el web promogut per Interior "vulnerava tots els drets i és una eina més en l'objectiu de sumir els Països Catalans en un estat policial i reprimir les legítimes mostres de rebuig a les polítiques antisocials dels governs".

En aquest context, subratllen que la reacció "no ha de ser cap altra que continuar en la nostra tasca de denúncia del model actual i en la construcció d'una alternativa basada en la justícia social del nostre poble". Segons afirmen, "l'exclusió social que pateixen molts ciutadans a causa de l'atur, els desnonaments, la manca de representació de la ciutadania en els organismes de poder... són mostres de la violència sistemàtica".

I afegeixen que arran de les accions directes de l'última vaga contra els bancs, els culpables de la crisi i les multinacionals "l'Estat ha accelerat els mecanismes repressors, com demostren les nombroses detencions i empresonaments i les estratègies policials en l'ús de bales de goma i gasos lacrimògens". Mentrestant, apunten, "aquells que s'han aprofitat de la ruïna del país, com ara l'expresident de Bankia, Rodrigo Rato, Fèlix Millet o Iñaki Urgandarín, es passegen tranquil·lament pel carrer".

Solidaritat ebrenca

També el Casal Popular Panxampla ha expressat el seu suport i solidaritat amb Andreu Curto i amb la resta de persones detingudes i denunciades. El col·lectiu denuncia "la deriva repressiva del govern de la Generalitat de Catalunya i la criminalització creixent envers totes les persones i col·lectius que alcen la veu per defensar els nostres drets". Segons assegura, aquestes actuacions mostren "el doble raser de la justícia en aquest país, mentre es reprimeixen joves compromesos, els culpables d’aquesta crisi continuen actuant impunement arruïnant el futur del nostre país". El casal ha demanat a la població ebrenca "que se solidaritze vers les persones que estan patint la repressió d’aquest, cada cop més clar, estat policial”.

Més mostres de solidaritat arreu del país

També Gent de Gramenet i el Grup Promotor de la Universitat Comunista dels Països Catalans han donat donat suport als detinguts. Així com les organitzacions polítiques que estan participant amb la campanya “Nosaltres els fusterian(e)s” ERPV, PSAN, SI i MDT, que anuncien la seva participació en les mobilitzacions de solidaritat amb totes les persones detingudes i represaliades aquest dies, per participar en mobilitzacions en defensa dels interessos populars.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid