Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Territori
Agressió al territori de Peguera per construir un complex hoteler i un safari per a un xeic

Es podria aprovar un text que donaria via lliure per la urbanització d'un complex hoteler i per a l'ús del territori per a caça i safari per al gaudi d'un xeic àrab

29/05/2012 Territori

La Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central podria aprovar un text refós d'un pla especial que obrirà la veda a l'agressió urbanística amb un complex hoteler i d'oci de 75 hectàrees al poble abandonat de Peguera (Berguedà). L'aprovació d'aquest pla es podria consumar aquest juliol. Fa pocs mesos el Govern va donar llum verda i amb total secretisme a aquest projecte. El juliol del 2011 aquest organisme ja va aprovar un projecte urbanístic hoteler a Peguera.

La iniciativa es remunta a l'adquisició del xeic de Dubai fa uns 9 anys de 2.000 hectàrees de terreny verge d'aquest territori despoblat.

El diari Ara.cat ha qualificat aquest projecte com “mini-Eurovegas sense joc” i descriu aquesta població com “sacsejada definitiva en l'economia local.” Segons aquest mitjà el poble “ha assistit a l'adéu de la indústria minera, tèrmica, tèxtil i d'oci i al progressiu abandonament de terrenys: a Peguera no hi ha mines des del 1928.”

Aquest diumenge la Plataforma Salvem Peguera va convocar una caminada per denunciar l'agressió urbanística que plana sobre Peguera i els pobles propers

En aquest sentit, diverses entitats berguedanes que han mostrat oposició a aquest projecte, com el Grup de Defensa de la Natura del Berguedà i el Club Excursionista d’Activitats Esportives Piolet, així com la Plataforma Salvem Peguera, han presentat al·legacions a l’Ajuntament de Fígols pel text de l’aprovació definitiva del Pla Especial Urbanístic de Peguera.

Consideren que el projecte (amb el gran hotel, però també apartaments, bar, botiga i altres serveis) es vol construir en un espai entre dues zones naturals protegides i que no s’ha fet un estudi de l’afectació que la construcció i el funcionament del complex tindran. També manifesten que amb a aquest projecte s’incompleix el Pla Urbanístic de Fígols i la seva intenció de “recuperar el nucli de Peguera.”

Es dóna la circumstància que un dels empresaris impulsors d'aquest atemptat ecològic ha estat durant força temps un alt responsalbe del partit Solidaritat per la Independència (SI). Els germans Vicenç i Toni Muñoz ha gestionat la construcció del complex hoteler a Peguera, en nom de Küspert i Al-Maktum. Vicenç Muñoz havia estat fins fa poc temps el Secretari d'Acció municipal de SI a Manresa.

Als fragments d'entrevista que el diari Ara.cat ha realitzat a aquest empresari vinculat a SI, davant la pregunta sobre quina utilitat donaran als territoris adquirits pel xeic a Peguera, “Què farà amb les 1.825 hectàrees que li sobren?”, Muñoz respon : "Gestionar el bosc, caça, safaris."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid