Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#29mlliure
Surten en llibertat els quatre darrers detinguts del 29-M

El jutjat ha decretat llibertat amb càrrecs per a dos dels detinguts i la llibertat amb fiança de 6.000 euros per als altres dos

21/04/2012 Drets i Llibertats
Concentració a la ciutat de la Justícia Concentració a la ciutat de la Justícia | Autor: Llibertat.cat
Els quatre detinguts a Barcelona dijous passat en el marc de l'onada repressiva del 29-M han sortit en llibertat aquest dissabte a la tarda després de passar a disposició judicial.

El jutjat ha decretat llibertat amb càrrecs per a dos dels detinguts i la llibertat amb fiança de 6.000 euros per als altres dos. Dijous els Mossos van escorcollar dues cases ocupades dels districtes de Sants i Sant Andreu per ordre judicial per buscar proves que inculpin els acusats amb els incidents de la vaga general a Barcelona.

Els quatre joves han passat a disposició judicial aquest dissabte al matí a la Ciutat de la Justícia, on s'hi ha convocat una concentració de suport.

Dijous es van detenir dues persones més a Tarragona que van sortir en llibertat divendres. Una d'elles és militant d'Endavant (OSAN) i la COS.

Detinguts per "actes de violència urbana"

Els Mossos d'Esquadra han fet públic un comunicat especialment exhaustiu en què afirmen que els quatre detinguts a Barcelona estan presumptament implicats en la crema d’una cafeteria situada a la Ronda de Sant Pere de Barcelona, en les destrosses produïdes a un centre comercial, ubicat a la Plaça Catalunya, i en atacs a diverses entitats bancàries.

D'altra banda, els detinguts que s’han realitzat a Tarragona estarien implicats, sempre segons els Mossos, amb els actes vandàlics que es van produir durant tota la jornada de vaga en diversos punts de la ciutat, creuant contenidors i llençant objectes contra diversos comerços. El comunicat també aprofita per explicar que "durant els desordres públics que es van dur a terme a Tarragona per part de grups de piquets i manifestants, haurien llençat pedres contra la façana de la seu del Partit Popular de Catalunya (PPC) i formarien part d’un grup de violents que va agredir un agent dels Mossos d’Esquadra".

Els detinguts de Barcelona són Carlos FH, 24 anys, Laura MC, de 21 anys i Pedro Pablo Alejandro MR, de 28 anys, a qui se'ls imputen els delictes d’incendi, desordres públics i danys i el delicte relatiu a l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, així com a Enrique CA, de 25 anys, a qui se li imputen els delictes d’incendi, coaccions i desordres públics.

Els dos arrestats de Tarragona són Robert MM, de 18 anys i Josep Maria MC de 28 anys. Al primer se li imputen els delictes de danys, desordres públics i coaccions i al segon danys, desordres públics, coaccions i contra la seguretat del trànsit.

"NOSALTRES davant la repressió"


L'Assemblea de suport a les persones represaliades del 29-M ha fet públic un escrit des de la Ciutat de la Justícia on manifesten que "ens agradaria que les coses fossin d’una altra manera. Sobretot perquè és la nostra gent qui, en aquestes ocasions, s’endú la pitjor part".

"Aquesta és la nostra voluntat i responsabilitat, i és la voluntat i la responsabilitat dels centenars de persones que han estat torturades, detingudes, represaliades i empresonades en els darrers mesos d’aquesta crisi social", assegura, tot i que lamenta que "no sembla ser aquesta la voluntat dels qui governen. Les reformes penals, la criminalització de qualsevol forma de lluita, ens situa en un carreró sense sortida". I rebla: "Però nosaltres seguirem. Aturarem la repressió. Alliberarem els i les companyes empresonades. Els amnistiem".
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid