Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Transparència
La CUP critica els alts sous i la multiplicitat de càrrecs de l'Ajuntament de Valls

En el darrer número de la revista de la CUP, 'La Pera', la formació ha volgut donar a conèixer els sous d'alguns dels regidors  municipals, així com el de l'alcalde, que els consideren massa elevats donada la situació econòmica actual.

25/04/2012 Política
La CUP considera que "la transparència en els comptes i en la gestió dels recursos no és una acció populista que busca titulars, sinó un acte de responsabilitat democràtica que contribueix a generar un clima de confiança entre la ciutadania i els nostres representats".

A Valls la situació no és diferent de la resta del país, segons la formació  ja que  "ens trobem sovint amb la negativa de l’equip de Govern de CIU a fer pública certa informació referent a contractacions, factures i nòmines".
Durant el transcurs d’aquesta legislatura, els regidors de la CUP s'han trobat amb situacions fins i tot desagradables d’haver de sol·licitar informació a altres entitats per què des de l’ajuntament no ens les facilitaven. No han estat pocs els motius que els han fet decidir a iniciar aquesta campanya: el comptes de les decennals, el retard en l’elaboració de comptes, la contractació de càrrecs de confiança, la selecció de personal i finalment les despeses en salaris i complements. I "des del Govern, s’ha repetit i es repeteix que ens hem d’estrènyer el cinturo, que no hi ha diners per tots, que s’ha d’estalviar, que em de fer confiança, que han reduït les despeses salarials, etc. Però, això sempre és cert? Tothom s’està estrenyent el cinturó?" remarca la CUP.

Així, des de la CUP, titllen d'"immoral" que els regidors cobrin per assistències, ja que resulta ser un sou "encobert". En constituir-se el cartipàs municipal, el govern deia que havia aconseguit reduir un 20% les despeses salarials. El que no explicava, segons els independentistes, és que no ha estat a costa de rebaixar-se el sou dels regidors i regidores, sinó perquè algun d'ells ha renunciat a la seva dedicació a l'Ajuntament per cobrar d'altres administracions.

Posen com a exemple  Albert Batet: renuncia a la dedicació a l’Ajuntament per valor de 63.000€/any, però cobra la dedicació com a vicepresident de la Diputació de Tarragona per valor de 63.736€/any. Però això no és tot, perquè el l'Alcalde no renuncia a les indemnitzacions per assistència a l’Ajuntament de Valls, per la qual cosa, hem de sumar a aquesta quantitat la xifra de 27.000€/any. En la mateixa situació troben a diversos tinents alcaldes: Sra. Carme Mansilla, que cobra de la Delegació del Govern de Tarragona; el Sr. Martí Barberà, que cobra del Congrés dels Diputats, o el Sr. Jordi Garcia, que cobra del Consell Comarcal. Ja veien que sí que és cert que estalvien diners de les arques municipals, però no pas dels contribuents, que "som tots i totes, i que, d’una manera o d’una altra, acabem pagant-los el seu magnífic sou", segons la formació.

Aquesta situació també els condueix a criticar la multiplicitat de càrrecs dels nostres càrrecs electes. Les investigacions que els que els han conduït a que rere titulars com: “l’ajuntament redueix un 20% el cost del sous dels regidors”, s’hi amaga una altra realitat: seguint malbaratant diner públic i enriquint les butxaques dels nostres representants amb diners de l’ajuntament de Valls i amb diners públics d’altres institucions del nostre país. L’equip de govern no dóna exemple d’austeritat i des de la CUP pensen que el seu comportament és poc ètic: mentre van retallant drets a la ciutadania, alguns d’ells s’embutxaquen més de 100.000€ l’any.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid