Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manifestació a Palma contra la pujada dels sous dels polítics a les Illes

Els manifestants van demanar la dimissió del president balear, Ramon Bauzà,  per la pujada de sous anunciada per als membres del seu gabinet. També van demanar la dimissió de Ramon Socias, com a delegat del govern espanyol a l'illa,  per la repressió policial que va exercir fa una setmana contra el moviment 15-M a Palma. (veure vídeos i fotografies)

Ahir a la tarda, més d'un miler de persones es van manifestar pels carrers de Palma contra la corrupció i l'augment dels sous dels polítics. La marxa va començar a la plaça d'Espanya i va acabar davant el Parlament balear, en què un portaveu del col·lectiu llegí un manifest contra l'augment de 26.146 euros anuals dels salaris de cinc integrants del gabinet. La manifestació havia estat convocada pel moviment 15-M.

11/07/2011 11:58 Drets i Llibertats
El manifest reclamava que els sous dels polítics els decideixin els ciutadans, ja sigui per referèndum o mitjançant uns pressuposts participatius. El salarial no fou, però, l'únic motiu "d'indignació" dels congregats, que criticaren també la retallada de drets socials i despeses públiques en matèria de salut i educació.
 
El manifest destacà que aquestes rebaixes són una "contradicció" i "l'exemple d'una doble moral". Per una banda, la reducció a l'Administració suposa "una major càrrega de feina per a un menor nombre de funcionaris que no veuen retribuïda la seva tasca amb una pujada de sous, sinó que veuen que aquests minven i, a més, se'ls lleven alguns drets". D'altre costat, "aquestes rebaixes socials afecten tota la població mitjançant retallades en educació, eliminació d'ajuts socials i suposen l'inici d'una privatització per etapes de la sanitat pública". En aquest context, els manifestants es demanen: "I què fan aquests senyors? Decideixen unilateralment apujar-se els sous a ells mateixos".

Durant tot el recorregut, que passà per la plaça d'Islàndia-Espanya, Oms, la Rambla, la plaça del Mercat, el Born i el Parlament, es varen sentir crits com "No ens representen", "El poble unit mai no serà vençut", mentre que en les pancartes es podia llegir "Tant excés de multes és per pagar els corruptes" i "Mamons". Tampoc no hi faltaren les referències als grans poders i un dels cartells incloïa caricatures del papa, Zapatero, Rajoy, Botín i el rei amb el lema "Voleu la meva sang? Xuclau-me-la"., segons assenyala el Diari de Balears
 
Segons aquest mitjà, no hi faltaren les referències al tancament de la Televisió de Mallorca per part de la nova presidenta del Consell, Maria Salom. Una de les manifestants, fent ús del megàfon de l'organització, ho aprofità per mostrar la seva solidaritat amb els treballadors afectats, alhora que reclamà la continuïtat de [M]. Per altra banda, la plataforma 15-M anuncià que la nova acció serà aturar el desnonament d'un habitatge a Palma. La intervenció, que no és la primera d'aquest tipus que té lloc a l'Illa, es desenvoluparà avui. Una comitiva d'indignats es reunirà a les 8.30 h a la plaça d'Espanya per partir després cap a la de París.
 
Per saber-ne més:
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid