Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP redueix a una quarta part els sous dels seus alcaldes

Dani Cornellà de la CUP nou alcalde de CelràLa CUP ha anunciat aquesta setmana que els quatre alcaldes de la formació (de Navàs, Viladamat, Celrà i Arenys de Munt) s'han abaixat substancialment els sous que perceben per acomplir les seves obligacions municipals. Aquestes rebaixes s'apliquen tant als caps del consistori com a la resta de regidors.
 
"No som aquí per viure de la política, sinó per dur a terme un programa de transformació política; i per això no necessitem que els nostres càrrecs electes percebin les quantitats escandaloses que els membres de tots els partits -sense excepció - havien ingressat fins avui", ha explicat Marc Sallas, membre del Secretariat Nacional de la CUP. "Pensem que els regidors poden ser retribuïts, però sempre d'acord amb els sous i els convenis de la majoria dels i les treballadores d'aquest país", ha afegit Sallas.

05/07/2011 12:22 Política

El cas de Viladamat, a l'Alt Empordà i on la CUP hi governa amb majoria absoluta, és il·lustratiu. Si fins el 22 de maig l'antic alcalde cobrava un sou íntegre per dedicació exclusiva, ara els quatre regidors de l'equip de govern (incloent-hi l'alcaldessa, la Irene Palol) passaran a rebre 160 € mensuals. Per la seva banda, Josep Manel Ximenis dirigirà l'Ajuntament d'Arenys de Munt, al Maresme. En les seves funcions d'alcalde, Ximenis percebrà 1.200 € mensuals, és a dir, un 75% menys del sou de l'antic cap del consistori. Jaume Casals, el nou alcalde de Navàs (Bages) cobrarà un 51% menys que el seu predecessor en el càrrec.


Professor de secundària, Casals ha demanat una excedència per dedicar-se a l'alcaldia, tasca per la qual percebrà 1.760  €.  Celrà, al Gironès, completa la nòmina de localitats governades per la CUP. El seu nou alcalde, Dani Cornellà, ingressarà un 17,50% menys, mentre que la resta
de regidors de l'equip de govern veuen reduït un 10% el seu sou.
     

Amb aquestes mesures, la CUP espera que "la classe política prengui bona nota; que comencin a satisfer-se algunes de les peticions ciutadanes en relació als sous dels polítics". Les quatre assembles locals de la CUP que dirigiran els governs municipals, a més, han promès austeritat en l'ús de la telefonia i de les dietes i han garantit que cap càrrec electe rebrà retribucions adicionals d'altres institucions, com ara dels consells comarcals. Una pràctica -aquesta darrera- que la CUP denuncia com un "fet habitual en els partits polítics convencionals".

Per saber-ne més:

L'alcaldessa de Viladamat (CUP) es redueix el sou als 150 euros

La primera alcaldessa de la CUP atribueix l'èxit a l'honestedat

Entrevista a Irene Palol, alcaldessa de Viladamat

L'alcaldessa de la CUP a l'Ajuntament de Viladamat obre el consistori al veïnat 

El govern de Navàs inicia la legislatura amb una rebaixa dels sous dels càrrecs electes 

La CUP de Navàs obté la primera alcaldia al Bages 

101 regidors, 4 alcaldies: La lluita de la CUP a les institucions es consolida 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid