Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El govern de Navàs inicia la legislatura amb una rebaixa dels sous dels càrrecs electes

Aquesta rebaixa suposarà com a mínim la disminució d'uns 35.000 euros d'estalvi anual per al consistori.  L'alcalde Jaume Casals  de la CUP de Navàs cobrarà un 51% menys i la primera tinent d'alcalde Hortència Font (ERC) un 21% menys que el seus antecessors.
 
Avui, a les 8 del vespre, hi ha convocat el primer ple municipal de la legislatura a Navàs on es proposarà el nou cartipàs municipal i on s'aprovarà la rebaixa de les retribucions dels càrrecs electes. L'aprovació del cartipàs significarà el nomenament dels nous responsables de les diferents carteres del nou ajuntament.

30/06/2011 00:43 Política
L'alcalde Jaume Casals (CUP), assumeix la regidoria d'Eduació i Festes, la primera tinent d'alcalde Hortènsia Font (ERC) ho farà amb la cartera d'Esports i Promoció Econòmica. Raquel Rodríguez (CUP), la segona tinent d'alcalde ho farà amb els Serveis Socials i Sanitat. Joan Bertran (ERC), tercer tinent d'alcalde amb Hisenda i Tersoreria i Noves Tecnologies. Joan Fernandez (CUP), quart tinent d'alcalde, amb Món Rural, Turisme i Comunicaicó, Governació i Recursos Humans. Xavier Pons (ERC) amb Urbanisme i Planificació Territorial. Sònia Majoral (CUP) assumeix Cultura i Joventut.
 
No obstant això, el ple de dijous concretarà les retribucions de l'equip de govern. El pressupost anual per a les retribucions, dietes i locomoció dels càrrecs electes passarà dels 181.441,56 als 145.836,41 euros, un estalvi d'uns 35.000 euros. La mesura, que figurava en els programes electorals d'ambdues formacions (CUP i ERC), vol ser exemplificadora del tarannà del nou equip de govern, sobretot  tenint en compte els moments de crisi que vivim on moltes famílies navassenques tenen dificultats per arribar a finals de mes.
 
El nou alcalde, Jaume Casals, rebrà nets 1.600 euros, i ha demanat una excedència com a professor de secundària per poder-se dedicar a l'alcaldia a dedicació completa.  La primera tinent d'alcalde, Horènsia Font, en rebrà 1.200 per la seva dedicació. La resta de regidors, amb dedicacions parcials, tindran la retribució de 521,64 euros nets cadascún. S'han eliminat també els càrrecs de confiança. La novetat en en les retribucions a temps parcial és el fet que es cotitzarà a la seguretat social, tal i com marca la llei. El càlcul dels imports nets a percebre pels regidros s'ha fet contemplant que, els càrrecs elèctes fan la donació d'un percentatge del sou al seu partit.
 
La CUP i ERC vol que el finançament dels partits sigui transparent i és per això que ha volgut fer públic les aportacions mensuals dels seus regidors i regidores a les formacions polítiques corresponents. Per exemple, l'alcalde costarà 2.364, 29 euros bruts a l'Ajuntament, en rebrà 1.762,19 de les arques municipals, i després d'aportar-ne un 10% al partit, en percebrà 1.600 euros per la seva dedicació completa. En el cas dels regidors a dedicació parcial de la CUP, el sou brut serà de 681,90, el regidor en percebrà 579,61 euros, i després d'aportar el 10% al partit en percebran 521,64.
 
Malgrat l'increment de cost per la raó de cotitzar a la seguretat social dels regidors  temps parcial, el global del pressupost municipal en retribucions dels càrrecs electes disminueix un 20%. El nou equip de govern promet també austeritat en l'ús de la telefonia i de les dietes i garanteix que cap càrrec electe rebrà a les seves butxaques retribucions de diferents institucions, com poden ser les del Consell Comarcal,... per evitar l'acumulació de sous dels càrrecs electes, que sempre ha criticat de l'anterior govern.


























 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid