Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Joves violents: presoners preferents

La setmana passada es va convocar una vaga en contra de la reforma laboral. Un cop més es va voler desviar l’èxit massiu de la convocatòria amb imatges de la violència produïda per alguns joves als carrers. De seguida Jorge Fernández Diaz (ministre de l‘Interior, del PP i fill de militar) s’ha afanyat a dir que aquests seran equiparats als de la Kale Borroka. Un nou globus mediàtic, si es té en compte que a l’article 577 del codi penal, que va aprovar el PP el 2000, ja està contemplada aquesta mesura.

A Tarragona es va dir ràpidament que els desperfectes de la vaga pujarien a 51.000€ (per descomptat, haurien d’haver costat 0€). El que no diuen és que la mateixa setmana es van fer dos plens, un per fer un ajustament econòmic (un ajustament que implica 27.000€ per l’assistència al ple dels polítics) i un altre ple per acomiadar la Natàlia Rodríguez (27.000€ més en assistències al ple).

Un s’estranya en veure aquesta violència i diu que aquests joves haurien de treballar. Però com ha de trobar feina una persona jove quan hi ha una taxa d’atur de quasi el 50% i com podrà  viure si amb la nova reforma laboral els joves treballaran fins els 33 anys per un sou de 600€. Des de les administracions com volen pal·liar això? L’Estat Espanyol destinarà un 7,4% menys en ocupació i eliminarà els 1557 milions en polítiques actives d’ocupació, la Generalitat de Catalunya també 7,4% i 43,7 milions menys, respectivament, i el Consell Comarcal del Tarragonès eliminarà l’Institut Comarcal de Desenvolupament Econòmic.

Des de les administracions ens repeteixen que la formació és clau i que hem d’estar preparats. I quina és la seva clau? L’Estat Espanyol: 21,2% menys en Educació; la Generalitat  de Catalunya: un 12% menys en Educació respecte el 2010, que afecta per exemple el tancament de 4 escoles al Camp de Tarragona, entre elles l’Escola Olga Xirinacs; i l’Ajuntament de Tarragona: un 3,1% menys.

Diuen que qui no inverteix en Educació avui ho farà en presons demà. Perdó, qui no invertia en Educació ahir ho farà avui en presons. Així, l’Estat Espanyol retalla només un 4,8% en Interior, la Generalitat només un 4,9% i l’Ajuntament de Tarragona fins i tot l’augmenta en un 13,8%.

Mentre hi ha personatges que han estafat milions d’euros com el Millet, el Camps, el Fabra o Urdangarín, i corren pel carrer, es fa una amnistia fiscal als que tenen diner negre (sense esbrinar d’on ve), i la banca estafa 300.000 famílies que eren clients preferents, al jove que crema un contenidor (d’un valor d’uns 900€) li poden caure dos anys de presó. Potser sí que és veritat que als joves només els  queda el remei d’anar a Ítaca, però al pas que anem ho hauran de fer amb patera.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid