Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibreria
Quart Creixent de Palma celebra els seus 30 anys d’existència

Nascuda l’any 1982 amb l’objectiu de promoure el llibre en català en uns moments en què la seva presència era escassa a les llibreries de Palma.

23/02/2012 Cultura
Enmig d’una crisi econòmica que posa en qüestió la viabilitat de moltes llibreries del sector, però Quart Creixent resisteix. Nascuda l’any 1982 amb l’objectiu de promoure el llibre en català en uns moments en què la seva presència era escassa a les llibreries de Palma, Quart Creixent segueix fidel a aquest compromís. Des de l'inici, ha mantingut la seva voluntat d'oferir al públic tota la producció editorial catalana, en totes les especialitats com a manera de contribuir a la normalització lingüística i cultural, una de les principals condicions de la qual és poder accedir a tota l’oferta bibliogràfica existent en català.

Com a forma de reconeixement a la seva tasca, i coincidint amb el 25è aniversari de la llibreria, l’any 2006, l’Obra Cultural Balear li va concedir el premi “Francesc de Borja Moll”, un dels premis "31 de Desembre". Aquest guardó i la constància en la tasca, segons la llibreria, són possibles gràcies a la fidelitat dels clients i amics.

La llibreria va ser inaugurada el 12 de febrer de 1982 amb un acte en què participà el poeta Joan Brossa, i ha organitzat tot un programa d’actes de celebració del trentè aniversari, algunes de les quals s’han anat fent des de començaments de febrer, amb la participació, entre d’altres, de Jaume Cabré. Ahir dimarts s’hi va presentar Independència o mort... de la llengua, de Jordi Solé Camardons.

Però el programa d’activitats continuarà durant el proper mes. El dimarts, 6 de març, a les 19.00 hores, a la sala d'actes del Centre de Cultura de Sa Nostra, hi haurà la presentació de Crim de sang (Proa, 2012), guanyadora del Premi Sant Jordi, novel•la de Sebastià Alzamora, a càrrec de Joan Mas i Vives, i de Kabul i Berlín a l'últim segon (Proa, 2012), finalista del premi Sant Jordi, novel•la de Joan Mas i Vives, a càrrec de Sebastià Alzamora.

El divendres, 9 de març, a les 19.00 hores, al local de la llibreria es farà la presentació del llibre Llegir els clàssics avui: Ausiàs March, Jordi de Sant Jordi i Bernat Metge, de la Col•lecció Tast de Clàssics de l'Editorial Barcino. En llegiran fragments: Carles Duarte, Biel Mesquida, Sebastià Alzamora, Antònia Font, Damià Jaume, Rafel Ramis i Esperança Mateu.

Per últim, el diumenge, 18 de març, està prevista una passejada per les terres de Blai Bonet. Consistirà en un excursió toponímica per la costa de Santanyí: de s'Almunia a Cala Figuereta, guiats per l'especialista en toponímia Cosme Aguiló. Els interessats s’han d’inscriure a la llibreria telefonant al 971 713821.

Font: Tribuna Mallorca
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid