Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
Delegats sindicals passen la nit als Serveis Territorials d'Educació

Ahir també van haver tancades a Barcelona i a la Delegació del govern a Tarragona. Al migdia, mig centenars de persones, entre delegats sindicals i treballadors de la Universitat de Barcelona (UB) van ocupar el rectorat

03/02/2012 Educació
Aquesta tarda, a les 17 hores,  delegats sindicals de l'Ensenyament públic, USTEC·STEs, CCOO, ASPECP-SPS, FETE-UGT, CGT, s'han tancat als Serveis Territorials de Barcelona Comarques al carrer Casp, 15 de Barcelona. Més tard, cap a les 19,30 h., els delegats de l'Àrea pública (CCOO, UGT, IAC), que havien estat prèviament desallotjats pels Mossos d'Esquadra de l'edifici de Funció Pública de la Plaça de Catalunya, s'han afegit a la tancada.

En aquest moments, un centenar de persones estan tancades al Carrer Casp, 15, amb la intenció de romandre-hi tota la nit. L'Administració està ara mateix en la disjuntiva d'enviar els Mossos d'Esquadres per desallotjar-nos o deixar-nos seguir amb aquest acte de protesta.

La tancada té com a objectiu protestar contra les retallades en l'educació i en tots els serveis púbics i s'emmarca en  el calendari de mobilitzacions que estan previstes per tal d'aturar l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat el dia 15 d'aquest mes.

Una vintena de delegats sindicals es tanquen durant sis hores a la Delegació del Govern a Tarragona

Uns minuts abans de les nou de la nit s'ha acabat la tancada d'una vintena de delegats sindicals de la funció pública a la Delegació del Govern a Tarragona, després de sis hores. Tot i que els ocupants, que anaven equipats amb bosses i sacs de dormir, pretenien passar-hi la nit, els Mossos d'Esquadra els han obligat a desallotjar l'edifici.

Els delegats han optat per "rendir-se", segons ha explicat Josep Maria Cartanyà (USTEC-STEs) davant el desplegament policial, que ha inclòs dues furgonetes d'antidisturbis així com diverses dotacions dels Mossos. Els representants dels funcionaris denuncien un cop més les retallades del govern i el que consideren una progressiva privatització dels serveis públics.

Tancades als centres educatius de Tarragona

Ahir, l’Institut Martí Franquès de Tarragona ha acollit l’assemblea de professores, mestres alumnat, mares i persones interessades en la defensa de l’educació pública. Un cop més, una assemblea oberta que ha tractat sobre les diverses formes de resistència que els diversos actors implicats en l’ensenyament d’aquest país en l’àmbit del Camp i el Penedès estem duent a terme.

Hi ha hagut molt diverses opinions sobre com fer front a les retallades i a l’atracament que els mercats (els rics) estan perpetrant contra l’economia dels pobres. Entre aquestes, una de clara i contundent: dijous de la setmana que ve ens tancarem en un centre educatiu del Camp en defensa de l’educació pública de qualitat.

És per això, que informen que "ja podeu preparar sacs i màrfegues i cadascú des de les seves pròpies possibilitats. Pares,mares, alumnes, professorats, mestres, PAS..no hi sobra ningú i tothom hi serà benvingut. És hora de deixar de queixar-nos pels racons i d’amagar la frustració que ens provoca el robatori organitzat que els rics estan perpetrant contra l’educació de totes i tots".

També a Girona

Desenes de membres de IAC, CCOO, UGT i IAC s'han tancat a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de Girona per passar-hi la nit fins divendres a la una del migdia. Els sindicalistes han destacat que l'acte de Girona és una mostra de suport als membres tancats a la plaça Catalunya i alhora vol servir per demanar l'aturada de les retallades i les mesures del Govern.

Ocupació del rectorat de la UB


Ahir al migdia,  mig centenar de persones van ocupar el rectorat de la Universitat de Barcelona, en protesta per les polítiques d'austeritat dels governs català  espanyol. Els manifestants són delegats sindicals i treballadors del centre i es manifesten "en defensa dels drets laborals i socials".

En un comunicat conjunt d'aquest sindicat amb UGT, CGT, CAU-IAC, CSIF i CSC expliquen que l'acció es fa "com un acte més de les mobilitzacions que es venen realitzant en defensa dels drets laborals i socials i en preservació de la democràcia i l'autonomia universitària". Els manifestants han animat a la resta de la comunitat educativa a seguir-los.




 
 


 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid