Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
USTEC-STEs acusa els sindicats botiflers d'atacar la unitat sindical

El sindicat USTEC-STEs ha acusat els sindicats CCOO i UGT d'"atacar la unitat sindical" per haver ajornat la vaga general del sector públic per donar temps a Zapatero per concretar els detalls de les retallades.

USTEC-STEs no és partidària de posposar "innecessàriament" la resposta "que l'actual situació exigeix" malgrat que va acceptar ajornar la vaga de l'ensenyament públic del 18 de maig segons diu "per mantenir la unitat sindical" i davant les greus mesures de retallada en la despesa pública per part del govern espanyol.

19/05/2010 11:52 Educació

D'aquesta manera, el sindicar va acceptar sumar-se a la convocatòria d'UGT i CCOO pel dia 2 de juny adreçada a tots els treballadors de la funció pública. USTEC-STEs ha anunciat que decidirà en funció del que consideri més favorable a la defensa de l'ensenyament públic si manté o no la convocatòria de vaga pel dia 2 de juny o bé s'afegeix a la del dia 8.

En un manifest, el sindicat assegura que l'ensenyament públic a Catalunya està en una situació "molt greu" a causa de la política educativa del Conseller Maragall. La reducció de professorat i de l'oferta educativa, i l'aprovació de lleis i decrets amb el rebuig de la majoria del professorat i d'una part important de la comunitat educativa, ha portat totes les forces sindicals de l'ensenyament públic a convocar vagues i mobilitzacions continuades al llarg dels últims dos anys i a demanar reiteradament la dimissió de Maragall.
 
USTEC-STEs creu que que les mesures del govern espanyol de reduir el sou del professorat i atacar les pensions estan directament relacionades amb la intenció de reduir els serveis públics i, especialment, aquells vinculats a les parts més febles de la població com són la sanitat i l'educació.

En aquest sentit, el sindicat creu necessària una resposta "contundent i unitària" per part dels treballadors/es públiques i de tota la població davant d'aquestes mesures.

Per a saber-ne més:

Els sindicats botiflers es fan enrere i ajornen la vaga general

Els representants dels sindicats d'ensenyament qualifiquen les retallades de “mesures antisocials” 

 

Mobilització en contra de la retallada de plantilla al centres educatius del Principat 

Mobilitzacions contra les polítiques d'ensenyament d'Ernest Maragall i Alejandro Font de Mora Llibertat.cat

Mobilitzacions en contra d'eliminar el batxillerat a cinc instituts de Barcelona Llibertat.cat

 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid